fbpx

Šokantno odkritje: poraščene brade naj bi bile umazane kot straniščne školjke

Poraščena brada je v modi, nosijo jo številni zvezdniki kot so Ben Affleck, Leonardi Di Caprio, Robert Pattison in Jake Gyllenhaal, da o plejadi hipsterjev sploh ne govorimo. Zdaj pa pozor! Če ljubite svojo brado, predlagamo, da ne berete dalje oziroma smatrajte, da ste bili opozorjeni. Ne glede na to, kako zelo skrbite za svoje obrazne dlake, ne more nič sprati umazane resnice. Po zadnji raziskavi sodeč brada lahko vsebuje iste bakterije, kot jih najdemo v človeških iztrebkih.

Kdo bi si mislil, da je lahko poraščena brada umazana kot stranišče. To, da se v njih nahajajo bakterije seveda ni nikakršno presenečenje. Več tisoče jih je. Do zdaj je veljalo, da so to iste, kot jih imajo drugi ljudje na koži, a v zadnji raziskavi so v vzorcih poleg standardnih našli tudi tiste bakterije, ki jih sicer najdemo tam, kamor gre še cesar peš, torej na stranišču in se nahajajo v iztrebkih. Šokantni rezultati prihajajo iz vzorcev brad moških iz ameriškega mesta Albuquerque, Nova Mehika (da, tam, kjer so snemali Kriva pota), ki jih je zbral mikrobiolog John Golobic. Vodo z vsebnostjo tovrstnih bakterij bi takoj razglasili za nepitno. Pa obstaja rešitev?

PREBERITE ŠE: Kako so se moški brki in brada spreminjali skozi čas #evolucija

Se oproščamo dekleta, a to je umazana resnica.
Se oproščamo dekleta, a to je umazana resnica.

Če ne želite, da je brada še naprej pribežališče bakterij, jo čim večkrat zdrgnite z milom ali operite s šamponom, istočasno pa je važna tudi higiena rok, ki preprečuje širjenje okužb. Sicer pa naj vas pomirimo, da omenjene ”fekalne” bakterije ne povzročajo bolezni, a bližnjih srečanj ustnic s straniščno školjko se vseeno izogibajte.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.