Solid State Watch: najpreprostejša digitalna ura na svetu

Ročna ura Solid State Watch

Ideja projekta je narediti ročno uro, ki ne potrebuje dobesedno ničesar, da lahko dela. Pa je to ekipi, ki stoji za projektom, s Solid State Watch uspelo?

Kickstarter poznamo kot spletno stran, kjer ljudje zbirajo denar za lansiranje množične proizvodnje svojega izdelka. Izdelki, ki jih lahko na Kickstarterju podpremo, pa so lahko naravnost genialni ali pa se ob pogledu nanje praskamo po glavi. Eden izmed takih, za katerega sploh ne bi vedeli, kam spada, je ročna ura Solid State Watch. Gre za digitalno uro, katere namen je izključno povedati čas, interakcija z njo pa ni mogoča. Oziroma ji je bila zanalašč odvzeta.

Gre za umetniški projekt studia CW&T, ki v nasičenem trgu ročnih ur zagotovo izstopa. Ekipa studia je za temelje vzela uro Casio F91W-1 in si od nje izposodila le mehanizem z digitalnim zaslonom vred. Ta mehanizem je umestila v plastično ohišje, narejeno s 3D-tiskalnikom, ter vse skupaj zalila s še več plastike. Rezultat je ura, katere mehanizem in ohišje sta za veke vekov združena. Ne moremo dostopati do gumbov mehanizma, prav tako ne spreminjati/popravljati časa, menjati baterije ali ponoči vklopiti lučke, ki osvetli številčnico. Je pa ura zato 100-odstotno odporna tako proti vodi kot udarcem, s čimer se lahko pohvalijo le redke.

Oranžna pika zakrije letnico, ki se na uri ne spreminja samodejno, zato bi ta bila čez leto dni napačna
Oranžna pika zakrije letnico, ki se na uri ne spreminja samodejno, zato bi ta bila čez eno leto napačna.

Studio CW&T se nikakor ne skriva pred dejstvom, da so z izdelkom izničili vse, kar originalna digitalna ura Casio sicer omogoča. Uro opisujejo kot nekaj, s čimer se ni treba dodatno ukvarjati. Nekaj, kar dela takoj, ko to vzamemo iz škatle, ter ne potrebuje aplikacij in različnih postopkov nastavitve. Ta zanimivi, a vseeno nenavadni koncept tako še vedno ponujajo prek kampanje na Kickstarterju, za uro pa je treba trenutno odšteti 147 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše masažne pištole 2021: razvajajte svoje mišice