fbpx

Sony Alpha 9 III ruši meje fotografije in postavlja nove standarde

Sony Alpha 9 III

Sony Alpha 9 III
Foto: Sony

Predstavljajte si svet, kjer je vaš fotoaparat hitrejši kot newyorški trenutek in bolj prikrit kot mačji tat. To je resničnost, ki vam jo ponuja Sony z Alpha 9 III - kamero, ki ne le, da ujame trenutek, ampak to počne z tako fineso, da bi mislili, da ima svojo supermoč. Z namigom fotografskim navdušencem in poklonom hitrostnim rekorderjem, se potopimo v tehnološko čudežno deželo Sonyjevega najnovejšega čudeža.

Podajte se na vizualno odisejo z najnovejšo mojstrovino Sony Alpha 9 III. S kamero, ki se ponaša z najnovejšim senzorjem polnega okvirja z globalno zaklopko na svetu, obljublja slike brez popačenj pri strelovitih hitrostih, sinhronizacijo bliskavice pri vseh hitrostih zaklopa in vrsto funkcij, ki bodo profesionalne fotografe spravile ob pamet.

V nenehno razvijajoči se sagi vojne kamer je Sony iz klobuka potegnil zajca z Sony Alpha 9 III. To ni le še ena hitra kamera; to je Usain Bolt fotografije, ki teče s presunljivo hitrostjo 120 sličic na sekundo. Ampak počakajte, ni popačenj ali izpadov slike – kot da je Sony kameri dal plašč nevidnosti za napake.

Foto: Sony

Senzor Sony Alpha 9 III ni kar nek senzor; to je senzor polnega okvirja z globalno zaklopko, prvi takšen na svetu, kar Sonyjevo najnovo ponudbo spremeni v Hogwarts kamer – čarobno in prelomno. In z avtofokusnim sistemom, ki je bil napajan z umetno inteligenco, je pametnejši od povprečnega pametnega telefona, s sekundnimi izračuni, ki zagotavljajo, da je vaš subjekt oster kot nož, tudi če se premika hitreje kot kofeinirana veverica.

Foto: Sony

Za navdušence nad fotografijo z bliskavico je Sony vnesel igralno spremembo: sinhronizacijo bliskavice pri vseh hitrostih zaklopa. To pomeni, da lahko zdaj zamrznete čas z bliskavico, ne glede na to, ali ujamete zamah krila kolibrija ali obrat las modela – vse brez strahu pred temnimi koti ali težavami z izpostavljenostjo.


Pri fotografiji Alpha 9 III prestopa nove meje z novorazvitim senzorjem polnega okvirja z globalno zaklopko, ki ima približno 24,6 učinkovitih megapikselov in vgrajen spomin, združen z najnovejšim slikovnim procesorjem BIONZ XR®. Omogoča neprekinjeno streljanje brez izpada slike z sledenjem AF/AE do približno 120 sličic na sekundo. Visoko gostota detekcije faze na ravnini fokusa AF in dodeljena enota za obdelavo AI z uporabo Real-time Recognition AF prepozna širok spekter predmetov z visoko natančnostjo. S kombinacijo hitre zmogljivosti do 120fps z zelo natančno prepoznavo predmeta je mogoče z lahkoto fotografirati odločilne scene in trenutke, ki jih s prostim očesom ni mogoče ujeti. Kamera je opremljena z 8,0 stopnjami optične 5-osne stabilizacije slike v telesu, ki omogoča visokokakovostno prikazovanje slik. Prav tako omogoča maksimalno hitrost zaklopa 1/80000 sekunde (1/16000 sekunde med neprekinjenim streljanjem), kar omogoča hitro fotografiranje brez popačenja. Ob opremljenosti s kompatibilno Sony bliskavico, kot sta HVL-F60RM2 in HVL-F46RM, je mogoče sinhronizirati bliskavico in fotografirati pri vseh hitrostih zaklopa do 1/80000 sekunde.

Foto: Sony

Ergonomska zasnova šepeta sladke ničle v roke utrujenih fotografov in obljublja udobje tudi med najbolj napornimi snemanji. In za tiste, ki so doživeli bolečino tresočih rok, ki so uničile popoln posnetek, so 8,0 stopnje optične 5-osne stabilizacije slike kot pomirjujoče mazilo.


Sony Alpha 9 III ni le prodigy fotografije; je tudi sanje videografa z možnostmi videa visoke ločljivosti 4K 120p, kar je popolno za vse, od indie filmov do akcijsko polnih športov. In ne smemo pozabiti na S-Cinetone, ki laska tonom kože tako dobro, kot da imate na voljo hollywoodskega maskerja.

Foto: Sony

Sony Alpha 9 III prinaša revolucionarne sposobnosti v svet videografije z njegovim globalnim senzorjem zaklopke, ki omogoča snemanje brez popačenja slike. Kamera prvič v seriji Alpha™ omogoča snemanje videoposnetkov 4K pri 120p visoki frekvenci sličic brez obrezovanja, kar uporabniku omogoča snemanje v želenem kotu pogleda. Možnost je tudi snemanje visokoločljivostnih videoposnetkov 4K pri 60p z 6K prevelikim vzorčenjem. Značilnosti kot je S-Cinetone™, razvit skozi izdelavo digitalne kinematografske kamere VENICE za video produkcijo, izpostavljajo človeško kožo in subjekte na lep način, ustvarjajo naravne poudarke. Alpha 9 III se ponaša z najnovejšo video zmogljivostjo, vključno z bogato gradacijo zmogljivosti in S-Log3, in ko je v načinu snemanja Log, lahko odraža in prikazuje uporabniške najljubše uvožene LUT. Kamera je združljiva z mobilno aplikacijo “Monitor & Control” za ustvarjalce videov.


Zdaj na praktične podrobnosti, ki jih profesionalci slinijo: 4-osni večkotni LCD monitor, Quad XGA OLED iskalo in bogastvo prilagodljivih gumbov in funkcij. Ta kamera ne deluje le za vas; deluje z vami, prilagaja se vašim vsakim muham s fineso izkušenega butlerja.

Kaj pa delovni tok? Recimo samo, da je Sony pomislil na vse. Od mikrofona za glasovne zaznamke, ki je kot imeti osebnega tajnika, do filtra za predvajanje slik in funkcije menija, ki poenostavljata izbirni postopek – ta kamera je učinkovitostni guru, ki ga nikoli niste vedeli, da potrebujete.

Z Alpha 9 III Sony ne le premika meje; jih uničuje. To je tehnološki mojstrovina, namenjena profesionalcem, a dostopna dovolj, da bi jo lahko uporabljal celo najbolj tehnološko izzvani stric (čeprav bi priporočili tečaj za začetnike). Pripravite se, da boste predefinirali nemogoče in ujeli prej nedosegljivo. Alpha 9 III ni le kamera; je prihodnost v vaših rokah, danes.

Dodatne Informacije

sony.comm

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.