fbpx

Spirito Santo Palazzo Storico: luksuzni hotel v Rovinju v lasti Slovencev

V Rovinju je svoja vrata v avgustu odprl luksuzni hotel Spirito Santo Palazzo Storico, za katerim stojita dva Slovenca, zakonca Bidovec. Ljubezen do Rovinja ju je pripeljala do obnovitve stavbe iz 20. let prejšnjega stoletja, ki je nekoč pripadala ugledni italijanski družini. Hotel se nahaja le 3 minute hoje stran od strogega središča, ki se je nekoč imenoval "contrada Spirito Santo" in od tod tudi ideja za ime hotela. V nadaljevanju si poglejte, zakaj je ta hotel primeren tudi za največje hedoniste med nami.

Hotel Spirito Santo Palazzo Storico ima na razpolago 7 dvoposteljnih sob. V pritličju so recepcija s kaminom, lounge bar, vinska klet in vrt z vodnjakom iz leta 1964. Notranjost je restavrirana v prvotni obliki ob upoštevanju vseh zahtev sodobnega gosta. V prvem nadstropju sta atrij z vodnjakom in terasa lounge bara, ki je namenjena vsem gostom hotela. Na istem nadstropju so še 3 sobe, od katerih se v dveh nahaja kamin, vse tri pa imajo možnost uporabe hotelskega atrija, vrta in terase.

Hotel Spirito Santo Palazzo Storico ponuja razkošno doživetje Rovinja.
Hotel Spirito Santo Palazzo Storico ponuja razkošno doživetje Rovinja.

V drugem nadstropju sta 2 sobi, vsaka pa je zanimiva na svoj način. Prva zaradi edinstvenega kamina z oknom, restavrirane freske in pogleda na baziliko svete Eufemije, druga pa zaradi kamina in prelepe male terase s pogledom na morje. V tretjem nadstropju je največja soba z najlepšim pogledom na morje, staro mestno jedro in cerkev svete Eufemije, na drugi strani hodnika pa manjša soba s prav tako lepim pogledom na baziliko, mesto in morje.

Galerija – Hotel Spirito Santo Palazzo Storico, Rovinj

Dodatne Informacije

Več informacij:
hotel-spiritosanto.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.