fbpx

Spolni bonton: pravila, ki jih je dobro upoštevati pri intimnih odnosih

Foto: imdb
Zadnjič posodobljeno: :

Obstajajo univerzalna pravila, ki bi jih morali upoštevati vsi, če želijo zaslužiti spoštovanje ter narediti vtis na svojega partnerja. Strokovnjaki opozarjajo na bonton, pri katerem se ločuje neprimeren in eleganten način spolnega vedenja. V prispevku vam razkrivamo, kakšna so ta pravila in na kaj morate biti pozorni.

Partnerji se morajo pri intimni komunikaciji držati številnih nenapisanih pravil, saj odstopanja od nekaterih lahko vodijo v spore, ti postanejo vzorec lastne podobe, povzročajo pa lahko tudi nesporazume med partnerji ali ljubimci.

Bivši ljubimci

“Koliko ljubimcev si imel/-a?” – na to vprašanje lahko odgovorite povsem elegantno. Da vam preteklost in številke ne pomenijo nič, ampak vas zanima samo vaša prihodnost. Zato nočete podlegati pritisku, da bi o sebi odkrili nekaj, česar si ne želite, zato na takšna vprašanja ne odgovarjate, ali jih postavljate.

Če na to vprašanje odgovorite povsem odprto, pa lahko pri partnerju povzročite strah in nelagodje. Sami pa izpadete promiskuitetni in tako lahko pride do obsojanja na obeh straneh.

via GIPHY

Pošiljanje erotičnih sporočil in fotografij

Če pošiljate erotična sporočila in fotografije je pomembno, da le te pošljete v nekako bolj umetniški verziji, brez svojih intimnih delov, ki razkrivajo preveč. Vsekakor pa ne fotografirajte svojega obraza oziroma podrobnosti, ki bi razkrivale, da gre za vas. Če imate “sexy” fotografije, jih držite stran od radovednežev. Če vas partner prosi, da jih izbrišete, to tudi storite.

Povsem neokusno in neprimerno pa je, da pošiljate fotografije vsakemu ali jih celo objavljate na družabnih omrežjih.

Za eno noč

Pri takšnem odnosu se je treba zavedati, da ste se vanj spustili iz zabave. Zato pri takšnem odnosu naslednji ali katerikoli drug dan, ne boste zahtevali nečesa, kar bo oba spravilo v neugoden položaj. V takšnih odnosih ni prostora za sebičnosti in čustva, zato se je treba elegantno umakniti brez kakršnih koli zadreg.

Povsem neprimerno je, da v odnosu za eno noč postanete jezni, ogorčeni in si postavljate marsikatera vprašanja, katerim vam vaš partner za eno noč ne bo ugodil. Nikoli ne domnevajte, da vas bo ta oseba želela videti naslednji dan, ali celo večkrat brez predhodne najave ali pa se bo z vami želela kar poročiti.

via GIPHY

Higiena in okolje

Primerno je, da skrbite za svojo osebno higieno. Poskrbite za svoje lase, kožo, intimne predele. Prav tako je pomembno, da je vaša postelja čista, imate urejeno sobo s prijetno razsvetljavo ter v hladilniku nekaj spodobnih pijač, ki bodo privlačile oba.

Povsem neokusno je, da ne skrbite za osebno higieno. Vaša soba pa je neurejena, umazana, polna oblačil in ostalega umazanega perila.

via GIPHY

Neprimerno klicanje

Če ste spili kozarec preveč, ne kličite partnerja, kje se nahaja. Če ste vseeno pripravljeni poklicati, pa preverite njegov položaj, preden ukrepate. Elegantno je, da ste sposobni sprejeti tudi njegovo zavrnitev.

Neprimerno pa je, da se pojavite na njegovih vratih sredi noči, trkate in kričite na ves glas. Neprimerna so tudi jezna sporočila ali klici po telefonu.

via GIPHY

Uporaba zaščite

Uporaba zaščite naj postane vsakodnevna norma. S seboj morate imeti vedno kakovostno zaščito – kondom, ki ga uporabite v primernem času.

Neprimerno je, da zaščito zavračate, mordat tudi lažete o svojem spolnem zdravju.

Oralna zadovoljitev

Elegantno je, da pohvalite njegovo moškost, znate diskretno v tem najti tudi svoje zadovoljstvo in se umakniti, če zadeva traja predolgo. Primerno je, da ste zadovoljni tudi pri opazovanju, ko to počne sam in uporabite vse spretnosti za zadovoljitev njegovih potreb.

Povsem neokusno je posmehovanje in nezainteresiranost za njegovo zadovoljitev, zavijanje z očmi in čakanje, da bo trpljenja konec. Prav tako pa se mora moški zavedati, da potiskanje tilnika in glave ne bo obrodilo sadov, prav tako tudi podoba iz erotičnih filmov. Vsekakor je to vzajemna stvar, ki mora potekati spontano in brez siljenja.

Predigra

Če ženska ni doživela vrhunca je elegantno, da se nanjo ne jezite. Namreč marsikatera ženska potrebuje morda tudi dodatno stimulacijo za vrhunec. Zato se ne bojte uporabiti svojih veščin, morda tudi različne pripomočke, ki bodo pripomogli k uživanju obeh.

Če v svojem odnosu nimate predigre ali pa ta ne traja dovolj dolgo, je lahko verjetno, da vrhunca ne bo. Prodiranje brez poljubov, dotikov in zanemarjanje kakršnekoli stimulacije ne prinaša uspeha.

Težave z erekcijo

Če ima vaš partner težave z erekcijo, tega ne jemljite osebno. Temveč mu pomagajte z različnimi stimulacijami, ter mu povejte, da vas privlači in si ga želite.

Povsem napačno pa je, da morda celo nesramno komentirate, zavijte z očmi in komaj čakate, da se zadeva konča. Zadovoljiti se je mogoče na različne načine.

Po spolnosti

Primerno je, da se diskretno obrišeta z robčkom, se po dejanju poljubita, poskušata ostati objeta in si izmenjata različne misli.

Neprimerno pa je, da takoj stečete pod tuš in se dolgo umivate. Če po vrnitvi ne pokažete interesa, celo ostanete brez dotikov in nežnosti in želite oditi, pa je to pokazatelj nespoštljivega obnašanja.

via GIPHY

Če ne živite sami

Če ne živite sami je elegantno, da ostanete diskretni in ne motite ostalih stanovalcev. Če naletite na partnerjevega sostanovalca/ko, bodite z njim prijazni in vljudni.

Neprimerno je, da povzročate hrup, ste glasni, čeprav veste, da niste sami. Partnerjeve sostanovalce ignorirate, po stanovanju hodite goli in ne upoštevate osebnega bontona.

via GIPHY

Soočanje z boleznimi

Pomembno je, da hodite na redne preglede in ste pozorni na svoje telo in morebitne simptome. Če se pojavijo spremembe ste dolžni, da se testirate in javite tistim, s katerimi ste bili v stiku.

Neodgovorno je neupoštevanje težav in simptomov ter neuporaba zaščite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!