fbpx

spomladanska yoga delavnica za dvig KUNDALINI energije

Kundalini je kreativna energija znotraj nas kot zunaj nas. Navadno, sploh po dolgih zimskih in bolj neaktivnih mesecih, globoko speča. Na delavnici bomo spoznali in prakticirali dihalne tehnike (pranayamo) in jogijske poze (asano) s katerimi bomo prebudili tok naše fizične, ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Plesna šola Kazina, Kongresni trg 1, , Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
15 evrov.

Kundalini je kreativna energija znotraj nas kot zunaj nas. Navadno, sploh po dolgih zimskih in bolj neaktivnih mesecih, globoko speča. Na delavnici bomo spoznali in prakticirali dihalne tehnike (pranayamo) in jogijske poze (asano) s katerimi bomo prebudili tok naše fizične, subtilne in umske energije. Se podali v pomlad prebujeni, bolj odprti zase, naše drage in svet okoli sebe.

 

Kundalini joga kot jo je učil  Yogi Bhajan je izvirna joga praksa. Jogijske sutre ji ob redni praksi pripisujejo najmočnejše in najhitrejše pozitivne učinke izmed vseh različnih joga praks.

Namenjena je vsem osebam, torej jo lahko prakticira vsakdo, seveda v skladu z navodili učitelja. Na delavnici bomo pridobili znanje različnih tehnik, s katerimi lahko prakse izvajamo tudi doma. Priporočljiva je vadba trikrat na teden, odlične rezultate pa pridobimo, kadar vadimo ob istem času dneva. V skladu s svojimi zmožnostmi in vzdržljivostjo.

 

Ob siceršnji ponudbi Flow joge v Kazini vam priporočamo nadgradnjo joga znanja s Kundalini delavnico. Primerna bo tudi za čiste začetnike v jogi.

 

Na vadbi nosimo ohlapna oblačila svetlih barv, po možnosti iz bombaža in drugih naravnih materialov. Seveda ne sme manjkati blazina za izvajanje asan in plastenka vode. Vodo zaužijemo večkrat v manjših količinah med vadbo, saj izvajanje te prakse sprošča veliko toksinov in s pitjem pomagamo telesu pri razstrupljanju.

 

Delavnica bo potekala v torek, 17. maja 2011, s pričetkom ob 18:30 uri, v Plesni šoli Kazina, Kongresni trg 1, Ljubljana. Cena delavnice je 15 €.

 

Ana Benkovič je dolgoletna učiteljica rekreativnega modernega in jazz plesa, zadnja leta pa se posveča tudi praksi in učenju joge. Uspešno je zaključila učiteljski tečaj Suryašakti yoge, ki je priznan s strani International Yoga Federation.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.