Športna kamera Olympus Tough TG-Tracker – kakor skala, kamen, kost

Športna kamera Olympus Tough TG-Tracker

Spet se bo očitno izkazalo, da je težje ostati na vrhu kot tja priti. GoPro že vrsto let dominira na področju športnih kamer, a vse teže ohranja svoj položaj, ki ga konkurenca napada z vseh strani. Svojega vojščaka je zdaj pripeljal še Olympus, ki je predstavil svojo prvo športno kamero Olympus Tough TG-Tracker, robato napravo, ki je prežeta s senzorji.

Olympus je dal s športno kamero Olympus Tough TG-Tracker znamki GoPro veliko dela in bo ta moral čez poletje pošteno zavihati rokave, če želi ponuditi dostojnega tekmeca tej robati športni kameri, ustvarjeni za najbolj divje avanture (in ekspedicije). Snema z ločljivostjo 4K in se lahko pohvali s slikovnim senzorjem ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk.

Športna kamera Olympus Tough TG-Tracker je imuna na poškodbe.
Športna kamera Olympus Tough TG-Tracker je imuna na poškodbe.

Super, toda nič pretresljivega, vas slišimo. Bodite potrpežljivi. S kamero se lahko mirne duše tudi potapljate (do 30 metrov celo brez dodatnega ohišja!), zato ima vgrajen manometer (za merjenje globine in višine), tu pa so še termometer, barometer, vedno priročni kompas in pa GPS, ki beleži točno lokacijo zajema posnetka.

PREBERITE ŠE: Televizorji Philips AmbiLux – eksplozija barv sredi dnevne sobe


Športna kamera Olympus Tough TG-Tracker ima vgrajeno lučko (moč 30 oz. 60 lumnov), vrtljiv 1,5-palčni zaslon, 5-osni stabilizator slike, f/2 zaslonko in 205-stopinjski objektiv. Deluje v ekstremnem mrazu, ki mu ne pride do kosti vse do –10 stopinj Celzija.
https://youtu.be/qMxEkxY4rsw
Je izjemno trpežna in lahko z njo delate kot svinja z mehom, pa se ne bo pustila kaj dosti motiti, tudi ne, če nanjo pade 100-kilogramski predmet. Zdaj, ko smo vam navrgli toliko osupljivih podatkov, zagotovo mislite, da je cena kamere astronomska. Kje pa! Zanjo bo treba prek luže odšteti ”vsega” (preračunanih) 310 evrov! Na ameriškem trgu bo na voljo od junija 2016, kdaj jo prinese, morda kar po vodi, v Evropo, pa še ni znano.

Dodatne Informacije

Več informacij:
getolympus.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše tablice 2021: 8 najboljših tablic za vsak žep