fbpx

Spremenite okolje in spremenilo se bo vaše življenje

Foto: Timur Romanov / Unsplash

V toksičnih razmerjih in okoljih ne morete rasti. Stagnirate. Pozabite nase. Najboljše v vas pride do izraza, ko se počutite sproščeno in varno, ko se počutite cenjeni, ljubljeni in spoštovani.

Včasih lahko s spremembo okolja odstranite večino tistega, kar vas je prizadelo ali zadrževalo. Na mestu, kjer ste se ranili, ne morete ozdraviti. Ne najdete moči, da bi se še naprej borili ob ljudeh, ki so vas izdali in vam zlomili srce. V strupenem odnosu in okolju se ne morete počutiti varno in zgraditi zaupanja.

Potrebujete spremembo okolja. Morate oditi od ljudi in iz okolja, ki vas je prizadelo.

Če želite ozdraviti travme iz otroštva, se morate odmakniti od staršev in njihove okolice. Zakaj? Da ne bodo mogli več napadati vaših odločitev, vplivati ​​na vas s svojo prisotnostjo in vas postaviti v položaj nemočnega otroka. Znova in znova. Morate se odmakniti. Potrebujete počitek, izključitev njihove prisotnosti v življenju.

Seveda bodo njihovi glasovi prisotni v vaši glavi. Njihov vpliv je nameščen v uničujočih programih in vzorcih v vas. Lažje se boste soočili z njimi, lažje boste opazovali sebe. Lažje boste spustili od sebe, kar je njihovo, česar ne potrebujete in kar ni del vaše osebnosti, če se fizično distancirate od njih.

Če se zdravite zaradi težke ločitve in poskušate sestaviti zlomljeno srce, ne morete ostati pri osebi, ki vas je prizadela in izdala. Ne morete si zgraditi samopodobe, postaviti mej in se ljubiti poleg tistih, ki so vas izdali, prevarali, ponižali. Ne morete biti ob tistih, ki jih ne zanimajo vaše meje in občutki. Ne morete se ljubiti poleg nekoga, ki vas ne ljubi.

Vaša najboljša različica je skrita in potrebuje ustrezne pogoje, da pojavi. In pojavi se, ko se počutite varne, ljubljene in spoštovane. Pride, ko se počutite poslušane, ko spoštujejo vaše mnenje, in ko čutite, da vas nekdo vidi, razume in podpira.

Nihče vas ne bo več ranil. Foto: Ivan Samkov / Unsplash

Težko je doseči takšno stopnjo integritete, da na vas ne vpliva, kako se nekdo obnaša do vas. Različni ljudje vas vidijo drugače in v vas vzbujajo različne odzive. Nekateri aktivirajo vaš obrambni mehanizem, ker se zaradi njih počutite ogrožene, napadene ali zanemarjene. Nekateri v vas sprožijo jezo, željo po maščevanju, občutke, za katere sploh niste vedeli, da jih imate – prebudijo najhujše v vas.

Nekateri ljudje so vaše ogledalo, drugi pritiskajo na vaše sprožilce s svojim videzom, vedenjem, načinom, kako vas nagovarjajo… Opazujte svoje reakcije in poskusite ugotoviti od kje prihajajo, kaj je njihov vzrok. Od kje izhaja vir energije, ki vodi do stikal in sprožilcev, ki jih imajo v rokah drugih ljudje.

Bodite nežni do sebe in se zaščitite. Lahko se spopadate z vzroki, vzorci in programi, ne da bi bili v njih nenehno vpleteni. Lahko se distancirate od vseh, ki so vas prizadeli, in vsega, kar vas je prizadelo, tako da lahko to prepoznate, sprejmete in sprostite svoje boleče in neprijetne občutke – do tega imate pravico.

Obkrožite se s skrbnimi, navdihujočimi in spoštljivimi ljudmi, ki vam bodo pomagali izraziti najboljše v vas, spoznati in razviti moč, pridobiti zaupanje vase, rasti in se razvijati.

Ni se vam treba nenehno izpostavljati strupenim vplivom in odnosom, da pridete do dna, da razumete namen in pomen teh lekcij. Dovolj je, da jih imate v izkušnjah. Sami lahko izberete najboljše in si zagotovite podporo, ljubezen in spoštovanje, ki zdravijo vašo dušo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!