Sta “prijatelja z ugodnostmi”? Na kaj moraš RES paziti?

Vprašajte se - ali lahko postanete intimni, ne da bi prestopili črto in se zaljubili?

Ali lahko opazujete, kako se nekdo, s katerim imate intimne odnose, spogleduje z drugimi? Kaj se bo zgodilo, če se bo kdo od vaju zaljubil v nekoga drugega? Kako pogosto se bosta sestajala? Bosta po seksu odšla vsak na svoj konec ali bi bilo sprejemljivo, če bi skupaj tudi prespala? Bo vajina zveza skrivnost ali bosta o njej pripovedovala drugim?

Določita pravila, ki jih morata oba spoštovati ter se jih držati!

Obstaja nekaj prednosti, če se fizično zbližate z nekom, ki ga že poznate. Vendar je še več pasti. Brez jasne in odkrite komunikacije tvegate, da boste svoja čustva zapletli v situacije, ki bodo uničile vajino prijateljstvo.

Prijatelj z ugodnostmi je definicija, ki označuje platonski intimen odnos, brez zavezanosti ali romantičnega partnerstva in z občasnim seksom. To ni za vsakogar. Nekateri uživajo v predanih, romantičnih odnosih, medtem, ko drugim ne uspe doseči takšne povezanosti in se predajajo le fizično.

Preden se odločite za takšen odnos, preverite, kaj morate sprejeti in česa se morate pri tem izogibati.

Kakšne so prednosti takšnega odnosa?

Kje so prednosti "prijateljstva z ugodnostmi"?
Kje so prednosti “prijateljstva z ugodnostmi”?

Opustite omejitve

V takšnem odnosu imate svobodo, nič vas ne zadržuje, da bi bili zvesti. Še vedno uživate v vseh prednostih, ki jih ima samski stan. Se sestajate z drugimi, iščete osebo za dolgoročnejše razmerje. Hkrati pa imate nekoga za občasno druženje in seks.

Povečana samozavest

Fizični odnos z nekom, ki mu zaupate lahko poveča vašo samozavest. Na ta način se učite, kako uživati na seksualni ravni. Ko vam je z njimi udobno, ste pripravljeni, da raziskujete svojo spolnost in svoje telo na različne načine.

Stvari že delujejo

Intimnost s prijatelji se lahko zgodi hitro. Delite si skupno energijo, drugače sploh ne bi bila prijatelja in korak do spolne kemije je kratek.

Sta iskrena drug do drugega

Ker nimate dodanih pričakovanj o romantičnem partnerstvu, se je pogosto lažje odpreti in biti odkrit, a v okviru dogovora. Ne čutite, da bi jih z iskrenostjo razočarali ali porušili njihove sanje. Ne čutite, da morate biti tam za njih, da jim dolgujete svoje telo, čas ali energijo. Lažje ste iskreni, ker od prvega dne veste, da je odnosa lahko že jutri konec.

Črtanje čustvene prtljage

Ena največjih ovir v vsakem odnosu je premagovanje čustvene prtljage. V takšnem priložnostnem odnosu se temu v celoti odpoveste. Resna čustva in pričakovanja ne spadajo v priložnostna razmerja. Preskočita razglabljanja o preteklosti in bivših ter se osredotočita izključno na fizično razmerje.

Svoboda raziskovanja spolnosti

Vključuje določeno spolno osvoboditev, ki jo je težko najti kakšnem drugem odnosu. Nimata potrebe, da bi drug na drugega naredila vtis, zaradi tega lažje eksperimentirata.

Varnost in spoštovanje

Vzpostavljanje intimnosti z nekom, ki ga že poznate, prihaja z določeno stopnjo varnosti in medsebojnega spoštovanja. To seveda ne pomeni, da ste imuni na spolno prenosljive bolezni ali pa varni pred nosečnostjo. Ostanite pošteni, odprti ter iskreni drug do drugega.

Kakšne so slabosti?

Kje so slabosti "prijateljstva z ugodnostmi"?
Kje so slabosti “prijateljstva z ugodnostmi”?

Ljubosumje

To je tista zver, ki vam lahko v najbolj neverjetnih trenutkih obrne svet na glavo, ko vključite čustva ali pa si ne zaupata. Ko se pojavijo predpostavke in gradite pričakovanja, lahko to vodi v ljubosumje in bolečino.

Uničenje samozavesti

Takšen odnos vam načenja zaupanje na več načinov. Če razhod uniči prijateljstvo, se počutite, da niste več ljubljeni in da vas nihče ne podpira. Če se izkaže, da ta prijatelj ni tako idealen, kot ste si predstavljali, ste razočarani nad svojo presojo. Lahko se zgodi, da boste začeli dvomiti vase.

Prijateljstva se zapletejo

Prijateljstva se zapletejo, pa tudi če se vi in ​​vaš “prijatelj” potrudita, da bodo stvari diskretne. A “beseda da besedo” in lahko povzroči propad vaših odnosov z drugimi prijatelji, ki vajinega odnosa ne odobravajo.

Vrednost prijateljstva

Ker so vam ti prijatelji pomembni, se na njih čustveno navežete. Čeprav jih ne morete imeti radi kakor romantičnega partnerja, jim še vedno želite najboljše. Na nek način si želite, da bi vas imeli radi. Ko ta čustva postanejo premočna, tvegate, da se boste zaljubili. Začnete sklepati kompromise, kar na koncu pripelje do nelagodja.

Zamegljene meje

Čeprav mnogi menijo, da lahko ločijo svoja čustva od fizične privlačnosti, je to zelo težko. Fizični stiki vključujejo vaša čustva, pa če hočete ali ne. Ko neizogibno v svoje odnose vključite čustva, se stvari hitro zapletejo in racionalno odločanje ni več mogoče.

Zapleten razhod

Prijatelji so temelj vaše sreče in razpad teh odnosov lahko resno ogrozi vašo srečo. Drama se razlije tudi med skupne prijatelje, družino in na poslovno področje (če sta sodelavca).

Brez izkazovanja naklonjenosti

Odpadejo dolgi pogovori, ko si zreta v oči in se samo objemata ter si govorita nežne besede. Odpadejo vsa sporočila, večerje presenečenja in drobne pozornosti. Ni skupnih preživljanja praznikov, ni skupnih dopustov. Pravzaprav ste osamljeni, čeprav imate nekoga, ki ga pravzaprav hkrati tudi nimate.

Ne pričakujte, da se bo vaš fizični odnos spremenil v romantičnega. Kar si delita, ni romantična ljubezen. Naučite se ločiti seks od pričakovanj in jih shranite za nekoga, ki ima enake življenjske cilje in vrednote, kakor vi.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Navodila za ženske: kako se obnaša mož, ko preživlja krizo srednjih let?