fbpx

Starlink Mini: zvezdni internet za moje nomadsko življenje

Internet zvezd za vse: Starlink Mini

Starlink Mini
Foto: Starlink

SpaceX je svojo novo Starlink Mini "anteno", ki bo po besedah Elona Muska "bo spremenila svet," zdaj zaenkrat ponudil vsem uporabnikom v ZDA. Kmalu tudi celotnemu svetu. Torej hiter internet povsod, tudi v divjini in izven dosega klasičnega signala.

Pozdravljeni, dragi ljubitelji pustolovščin in digitalnega nomadstva! Tukaj Jan Macarol, vaš najljubši urednik, ki vedno išče najbolj kul tehnološke igračke, da bi vam olajšal življenje na poti. In tokrat imam resnično poslastico za vas! Starlink Mini je tukaj, da reši vse naše težave z internetno povezavo. Ja, prav ste prebrali, končno bomo lahko brskali po spletu sredi ničesar, kot da smo v centru Ljubljane!

Starlink Mini je SpaceX-ova najnovejša internetna rešitev, ki obljublja, da bo naš svet povezala bolj kot kdajkoli prej. Vsebuje kompaktno satelitsko anteno in Wi-Fi usmerjevalnik v vremensko odporni napravi, ki je precej manjša in porabi manj energije kot prejšnji Starlink kompleti. Velikosti prenosnega računalnika in možnostjo napajanja z USB-PD prenosno baterijo z močjo 100W (20V/5A), Starlink Mini obeta internetno povezavo tudi na najbolj oddaljenih lokacijah. Končno lahko rečemo adijo mrtvim točkam!

Od domačih naročnikov do digitalnih nomadov

Sprva je bil Starlink Mini na voljo samo kot dodatek za trenutne rezidenčne naročnike v ZDA. Ampak zdaj, dragi moji popotniki, je na voljo za vse! Ja, tudi za nas, ki živimo v kombijih, na jadrnicah ali v majhnih kolibah sredi gozda. Končno lahko delamo kjerkoli in kadarkoli, brez skrbi, da nam bo internetna povezava povzročala sive lase.

Cenovno dostopne možnosti za vsakogar

Strojna oprema Starlink Mini stane 599 USD / približno 600 evrov, na voljo pa sta dve različni storitvi: Regional in Mini Roam. Regional stane 150 USD na mesec za neomejene podatke v Severni Ameriki, z možnostjo plačila po GB za uporabo med gibanjem. Mini Roam pa je le 50 USD na mesec, vendar je omejena na 50 GB prenosnih ali gibajočih podatkov na celini, z dodatnimi podatki, ki so zaračunani po GB. Obe storitvi je mogoče začasno ustaviti med pustolovščinami. In sta precej fleksibilna modela.

Konec mrtvih točk

Kot nekdo, ki živi za avanture in rad dela od kjerkoli, vam lahko povem, da je Starlink Mini prava revolucija. Predstavljajte si, da ste sredi Triglavskega narodnega parka in pišete članek, medtem ko vam nad glavo letijo orli. Ali pa si predstavljajte, da ste na peščeni plaži sredi Karibov in med srkanjem kokosove vode urejate video posnetke svojega zadnjega potovanja. S Starlink Mini je vse to mogoče!

S Starlink Mini se je začelo novo poglavje v internetni povezanosti. Kdo bi si mislil, da bo nekoč mogoče brskati po spletu iz osrčja narave ali sredi ničesar? Hvala, Elon, za še eno revolucijo

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.