fbpx

Nora dejstva o tem, kakšen je bil seks v preteklosti

So bili v preteklosti bolj pokvarjeni?

Misijonarski položaj v temi ni izum sodobnih generacij, temveč zapuščina zgodovine, ki dokazuje, da seks ni nobena inovacija. Tudi v preteklosti so ljudje imeli umazane misli in fetiše ter so se še kako radi prepuščali strastem. In ja, velikokrat so bili “hujši” kot sodobne generacije.

Nekateri seksualni trendi, ki se nam danes zdijo grozljivi in bolni, so bili pred tisočimi leti popolnoma normalni in zaželeni. In četudi sodobniki trdijo, da je moderni svet ponorel, se boste prepričali, da stvari niso takšne, kakršne se zdijo na prvi pogled.

Dejstva o tem, kakšen je bil seks v preteklosti in kaj so počeli naši predniki v postelji, vas bodo prepričala, da je svet že od nekdaj obrnjen na glavo.

Kakšen je bil seks v PRETEKLOSTI?

Kondom, narejen iz črevesja

Tudi v preteklosti so obstajale oblike zaščite pred neželeno nosečnostjo in spolno prenosljivimi boleznimi. Ker lateksa niso poznali, so domnevno uporabljali ovčje črevo – “izdelek” je bil namenjen večkratni uporabi, vendar zaradi kakovosti takšna zaščita ni bila zanesljiva. Takšen kondom naj bi veljal za prvi resnejši korak v preprečevanju neželene nosečnosti in bolezni.

Kondom, narejen iz črevesja.
Kondom, narejen iz črevesja.

Rdeča šminka kot poziv na oralni odnos

via GIPHY

Oralni spolni odnos je bil v starodavnih družbah izjemno priljubljen. Sploh med Starimi Egipčani. Ti so domnevno verjeli, da bodo z oralnim odnosom (z glinenim penisom) vrnili boga Ozirisa v življenje.
Kot znanstveniki pišejo, je navdušenje nad takšno vrsto odnosa povezano z izumom rdeče šminke. Egipčani se označujejo za prvo kulturo, ki je uporabljala ličila. Njihove kurtizane pa so uporabljale rdečo šminko, s katero so želele pokazati svoje strokovno znanje na področju takšne vrste odnosov.

Solata lahko povzroči neplodnost

via GIPHY

V mnogih starodavnih kulturah, vključno s starodavnim Rimom, so močno verjeli v hrano in njen vpliv na spolno slo. Kot vemo, nekatera živila naj bi bila naravni afrodiziak. Rimljani pa so domnevno verjeli, da obstajajo tudi živila, ki imajo nasprotni učinek – nezaupljivi so bili do solate, ker naj bi moške nemudoma naredila impotentne. Izogibali naj bi se vsem zelenim stvarem.

Analni spolni odnos je greh

Koncept umazanega spolnega odnosa prihaja iz srednjega veka. Cerkev naj bi se borila z različnimi vrstami seksualnih užitkov, ki so ženski onemogočali, da bi ostala noseča. In tako je analni odnos postal tabu tema med pobožnimi ljudmi tistega časa.

Edina pravilna poza je misijonarska.

Ker je moški tisti, ki bi moral dominirati v vseh sferah življenja, tudi spolnem, je vsaka pozna, ki je drugačna od misijonarske, bila razumljena kot žalitev njegove moškosti.

Ženske so se samozadovoljevale s kruhom

Samozadovoljevanje je v srednjem veku veljalo za sporno. In prepovedan sadež je najslajši. Ravno v tistem času so se začele pojavljati tudi prve lesene igračke, ki so bile privilegij plemstva. Ženske iz revnejših družin naj bi uporabljale trde bagete namesto dilda.

“Nedolžnost” se lahko povrne.

Svečeniki so ženskam zatrjevali, da lahko nedolžnost povrnejo z molitvijo, zato so nekatere ženske zapuščale svoje partnerje, da bi molile in povrnile, kar je “izgubljeno”.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!