Ste jih že poskusili? Top 5 trendov v spolnosti v 2020

Zadnjič posodobljeno: :

Leto 2020 ni bilo najbolj razburljivo leto za iskanje novih partnerjev.

Bilo je precej stresno, zaradi česar so mnogi ostali brez energije za kreativni intimni odnos. Med najboljšimi spolnimi položaji je bilo večinoma udobje in domačnost ter nekaj malega kreativnosti med stalnimi partnerji.

Kaj o tem pravita strokovnjakinji za intimne odnose in katere spolne položaje priporočata?

Vzajemno digitalno samozadovoljevanje

Družbeno distanciranje je ljudi oddaljilo od fizičnih partnerjev, mnogi so se obrnili na virtualne spolne pripomočke, telefoniranje ali igranje prek aplikacij. To je marsikomu omogočilo, da so si privoščili spolnost prek zaslona, kar je pravzaprav odličen način, da se naučite, kaj  vznemirja vas ali vašega partnerja.

Tehnologija na tem področju se še naprej razvija. Prav zaradi nje pa so se lahko pari prepustili strastem, ne glede na to, kako oddaljeni so bili. Poleg tega ste dobili priložnost poskusiti nekaj drugačnega od običajnega spolnega odnosa, pravi spolna terapevtka Debra Laino.

Plug

Dodaja, da je bilo leto 2020 dobro leto, da ste se lahko prilagodili svojim spolnim potrebam in jih posredovali svojemu partnerju.

Spolna terapevtka Rachel Needle predlaga parom zanimiv spolni položaj imenovan plug, ki je različica pasjega položaja. Lezite z obrazom navzdol na rob postelje z dvignjenimi boki in nogami. Ko vaš partner vstopi od zadaj, dvignite boke in zavijte noge okoli partnerjevih bokov. Zdaj je vaš klitoris v položaju, ki je vam ali partnerju dostopen.

“To vam omogoča, da se z eno roko igrate s klitorisom ali ga celo sami drgnete ob posteljo, če se premikate naprej,” pravi dr. Needle .

Poza plug

Spojena v kolku

Čeprav leto 2020 ni bilo najbolj vroče leto za spolne odnose, so nekateri pari uporabili karanteno kot priložnost za daljše in globlje spolne seanse.

Tu nastopi položaj v pasjem stilu, ki vam omogoča sprostitev in uživanje v intenzivnem prodiranju. Lezite na trebuh, vaš partner leži na vas penetrira v vas tako, da spreminja kot penetracije, medtem pa so vaše noge še vedno skupaj.

“Ta poza poleg globine prodiranja ponuja tudi veliko vznemirljivih trenj za moškega in žensko. Tako blizu ste, da lahko celo sinhronizirate dihanje in se počutite čustveno usklajeni, ne le fizično,” pravi dr. Needle.

Okrogla debelejša blazina

Med delom od doma in vzdrževanjem gospodinjstva so se ženske odločile, da bo leto 2020 leto, v katerem bodo svojemu partnerju pustile, da v postelji opravi vse potrebno delo.

Začnite v misijonarskem položaju s svojim partnerjem na vrhu. Pod zadnjico položite blazino, da dvignete medenico, kar spremeni kot nožnice, ko partner vstopi v vas.

“Tako bo vaš partner lahko globlje prodrl v vas. Sprostite se in uživajte v vožnji,” pravi dr. Needle.

Blazina

CBD-lubrikanti

To je bilo prebojno leto za CBD-lubrikante, saj se je prodaja izdelkov povečala, tudi na področju spolnosti.

Kaj CBD-lubrikant naredi za vaše spolno življenje? Laino pravi, da lahko sprosti nožnico in tako doživite močnejše vrhunce. Pari so ga preizkušali v poljubnih položajih. Namažite spolne organe z lubrikantom ter uživajte v različnih položajih.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ultra enostavni triki zapeljevanja, zaradi katerih ga boš popolnoma obnorela!