Ste opazili? Facebook Messenger dobiva nove funkcije, pa tudi nov logotip

Zadnjič posodobljeno: :

Facebook se z novim logotipom in funkcijami vse bolj približuje Instagramu.

Facebook Messenger bo dobil nov logotip in več novih funkcij! Tako podjetje počasi vpeljuje nove teme za pogovore, nalepke za samoportrete in t.i. “vanish mode” (izginjanje pogovorov).

Ikona za Messenger tako ne bo več modra, temveč bo imela prepoznaven preliv iz modre v roza, kar je vizualni element Instagrama. “Naš novi logotip odraža prihodnost sporočanja – bolj dinamičen, zabaven in integriran način povezovanja z ljubljenimi,” spremembo na blogu komentira Stan Chudnovsky, podpredsednik Messengerja pri Facebooku.

Novosti na FB Messengerju

Nove teme za Messenger vključujejo različne barvite palete, nalepke za selfije, ki omogočajo, da na fotografije dodamo ikone, t.i. “vanish mode” pa lahko naredi pogovor neviden. Kmalu bo zaživelo tudi povezovanje z Instagramom, zaenkrat pa večino teh funkcij testirajo samo uporabniki v Severni Ameriki. Preverite svoj Messenger, nekatere funkcije so namreč že na voljo tudi pri nas (kot so različne teme pogovorov). Temo pogovora spremenite tako, da tapnete na želen pogovor, v desnem kotu zgoraj na ikonico informacij in v razdelku Theme spremenite temo na tisto, ki si jo želite.

Facebook je posodobitev napovedal septembra kot svojo največjo integracijo sporočil doslej. Čeprav Messenger uporabnikom že omogoča ogled videoposnetkov s prijatelji, si prizadeva, da uporabnike še bolj poveže. Ta poteza je del načrta izvršnega direktorja Marka Zuckerberga, da se bolj osredotoči na zasebne komunikacije.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše aplikacije za vodeno vadbo doma (2020)