Ste vedeli, da obstaja vsaj 20 vrst poljubov? Kakšen je njihov pomen?

Foto: ig @onlylovemood
Zadnjič posodobljeno: :

Poljub je lahko najslajše darilo.

Ni isto, če vas simpatija poljubi na roko, na lice ali vam pošlje poljub po zraku. Za vsakim poljubom se skriva drugačen pomen.

Vas zanima kakšen? Poglejmo njihov pomen skozi raziskavo treh strokovnjakov za odnose, Indigo Stray Conger, Lexx Brown James, Gigi Engle, ki so razčlenili 20 vrst poljubov.

1. Francoski poljub

Francoski poljub kaže na poželenje in strast. Pomeni poljub z odprtimi usti, ki vključuje jezik. Medtem, ko nekateri radi nadzirajo koliko in kako uporabljajo jezik, imajo drugi radi mokre poljube, pravi Stray Conger.

2. Poljub, poslan po zraku

Zračni poljub je prej pozdrav, kakor romantična gesta in ga lahko popolnoma platonsko izmenjajo tudi prijatelji in družinski člani. To se zgodi, ko osebi stisneta ustnice, kakor da bi se poljubila, nato pa poljubita zrak ob obrazih druge osebe. V nekaterih kulturah je primeren en zračni poljub, drugi pa dva ali tri.

3. Hiter poljub

To je preprost, lahkoten dotik ustnic. Ustnice bi lahko bile zaprte in rahlo nagubane ali stisnjene ali pa rahlo odprte. Ljudje na splošno ciljajo na to, da se poljubljajo prvič, ker je intimno, ne da bi bili preveč čutni.

4. Poljub na čelo

To je nežen poljub in nakazuje več povezave in zaskrbljenosti, kakor spolne privlačnosti. Poljubi na čelo se uporabljajo med romantičnimi partnerji, pogosto pa jih otrokom podarijo tudi starši ali drugi družinski člani.

5. Poljub na roko

Ti poljubi pogosto veljajo za znak spoštovanja. Lahko je to tudi le nežna, ljubeča gesta med dvema osebama.

6. Poljub na vrat

Ker je vrat ranljiv del telesa, je njegova izpostavljenost na splošno znak spogledovanja, pojasnjuje strokovnjakinja za telesno govorico Blanca Cobb.
Poljubov partnerja na ženski vrat, medtem ko se ličil ali oblači, so lahko zelo erotično obarvani. Lexx Brown-James priporoča poljubljanje zatilja in stranic vratu.

7. Poljub metulja

Se zgodi, ko se s partnerjem gledata iz oči v oči. Nekajkrat jih hitro zaprete in odprete, tako da vaše trepalnice pobožajo njihovo kožo. Te sladke poljube si starši običajno izmenjujejo tudi z majhnimi otroki.

8. Poljub na lice

Poljubljanje nekoga na lice je lahko platonska gesta pozdrava in je pogosto uporabljena med prijatelji in družinskimi člani. V drugih situacijah je lahko tudi dober način, da nekomu namignete, da vam je všeč, če še niste povsem pripravljeni na pravi prvi poljub.

9. Ljubezenski ugriz

Če želite popestriti francoski poljub, poskusite nežno ugrizniti partnerjeve ustnice ali nežno potegniti ustnico z zobmi. Samo počasi in nežno, da ne bi bil nihče ranjen.

10. Poljubljanje telesa

Poljub na telo je bolj erotični in intimni način poljuba. Lahko poljubite različne dele telesa, na primer ušesne mešičke, stranice vratu, povsod, kjer je pretok krvi blizu površine kože. “To vključuje mesta, kot so zadnjica, notranjost zapestja, zatilje,” pravi Brown-James.

11. Poljub kuščarja

Kuščarjev poljub je, ko se partnerja poljubita tako, da se dotikata le z jezikom, brez ustnic. Takšen poljub je zagotovo edinstven in zagotovo ni za vsakogar, ponavadi pa se zgodi med spolnim odnosom.

12. Poljubljanje ušesne mečice

Poljub v ušesne mečice je kakor poljub v vrat, lahko izredno ranljiv in erotičen. Ker ušesne mečice vsebujejo veliko živčnih končičev, je to lahko občutljivo in spodbudno območje in se pogosto šteje za erogeno območje.

13. Poljubljanje bradavičk

Igranje z bradavicami je za nekatere ljudi lahko izjemno prijetno, nekatere ženske lahko ob tem celo doživijo orgazem. To je zato, ker ta vrsta dotika aktivira enake živčne končiče kakor klitoris. Poleg masiranja, stiskanja prsi lahko poljubljanje bradavic nekaterim prinese veliko zadovoljstva.

14. Poljubljanje genitalij

To ni isto kot oralni spolni odnos, je pa dober del tega. Poljubljanje partnerja skozi spodnje perilo ali neposredno na kožo genitalij lahko poveča željo po spolnosti.

15. Spiderman poljub

Ta poljub temelji na slavni filmski sceni Spiderman, kjer Tobey Maguire (Spiderman) poljubi Kirsten Dunst (Mary Jane Watson), medtem ko visi z glavo navzdol. To lahko storite tako, da ena oseba leži in druga oseba stoji nad njo.

16. Poljub na vrh glave

Poljub na glavo običajno prihaja od staršev ali starih staršev. Ljudem lahko dajo občutek varnosti, udobja in bližine. In takšen poljub partnerja lahko pomeni tudi varnost, še posebej, če ga dopolni objem od zadaj.

17. Poljub na eno ustnico

Poljub na eno ustnico je dober uvod v francoski poljub, kjer eden od partnerjev poljubi spodnjo, drugi pa zgornjo.

18. Poljub na ramo

Poljubi na ramenih, še posebej, če jih izvajamo od zadaj, so lahko vabilo k poljubu. Lahko je intimen in čutni poljub.

19. Angelski poljub

Ta vrsta nežnega poljuba se zgodi, ko ena oseba nežno poljubi veko druge osebe in ima lahko več pomenov. Najpogosteje gre za romantično gesto, ker gre za zelo nenavadno obliko poljuba.

20. Poljub na nos

Poljub na nos je lahko z ustnicami ali dotikom nos na nos. Najpogosteje gre za sladek, družinski pozdrav (podobno kot poljub metulja), kjer si bosta dve osebi drgnili nos.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vprašanje, ki ti ga bo postavil tvoj partner, preden te prevara