Tulipan, vrtnica, orhideja: ali veš, kakšen je tvoj rojstni cvet glede na tvoje astrološko znamenje?

Zadnjič posodobljeno: :

Ali veste, katera je vaša rojstna roža glede na astrološko znamenje?

Morda tega niste vedeli, a vsako astrološko znamenje ima svoj rojstni cvet. Glede na to, ali ste romantičen rak, praktična devica, strasten škorpijon ali neustrašen kozorog, so vam namenile posebno rožo, ki ustreza vaši osebnosti.

Oven – tulipan

Pripadniki tega ognjenega znaka so samozavestni in nepopustljivi. Polni so nalezljive energije, vedno pripravljeni zavzeti položaj vodje in doživeti nove stvari. Njihov rojstni cvet je tulipan. Ovni cenijo nepričakovane znake pozornosti in če jim želite podariti šopek, ki bo ustrezal njihovemu navdušenju in vnemi, izberite rdeče tulipane.

Bik – lilija

Čeprav se ob omembi bikov večinoma vsi najprej spomnijo njihove trme, je pomembno omeniti, da v resnici skrivajo toplo, romantično in zelo občutljivo plat. Zato jim ustreza njihov rojstni cvet, zelo romantična in opojna lilija.

Dvojčka – vrtnica

So vsestranski, prilagodljivi in imajo bujno domišljijo. Dvojčki so eno najbolj ustvarjalnih astroloških znamenj, zelo družabna in igriva bitja. Njihov rojstni cvet je vrtnica, tako vsestranska, kot so oni. Glede na to, da barve vrtnic nosijo različna sporočila in se poklanjajo ob različnih priložnostih, tako tudi dvojčki niso enodimenzionalni.

Rak – ostrožnik

Rak velja za najbolj čustveno astrološko znamenje in zato ni presenetljivo, da v njihovih vrstah najdemo najbolj nepopravljive romantike. So občutljivi, umirjeni, potrpežljivi in popolnoma predani svojim najdražjim. Tako imenovani ostrožnik je njihov rojstni cvet in verjamejo, da simbolizira odprto srce – kot je srce raka.

Lev – sončnica

Dominantni, močni, dostojanstveni, samozavestni – vse to in še veliko več so levi. Prijazni levi so v središču pozornosti in zaradi svojih lastnosti se zlahka prerinejo v ospredje. Njihov rojstni cvet je sončnica, veličastna, tako kot osebnost levov.

Devica – marjetica

Največji perfekcionisti med astrološkimi znamenji imajo oko za podrobnosti, so osredotočeni in zelo praktični. Sprva so nekoliko zadržani in sramežljivi, odlikuje jih preprostost. Njihov rojstni cvet – marjetica – je prav tako preprost in nevsiljiv.

Tehtnica – hortenzija

Je kdo lahko še sploh bolj očarljiv od tehtnice? Ti karizmatični, pošteni, komunikativni in prefinjeni šarmerji vas preprosto začarajo. Tehtnica je poosebitev ravnovesja in harmonije. Tudi hortenzija. Njegovo trdo olesenelo steblo in grozd nežnih drobnih cvetov predstavljata ravnovesje med obema nasprotjema.

Škorpijon – potonika

Močni škorpijoni so znani kot eden najintenzivnejših znakov. So zelo strastni, prepričljivi, globoko občutljivi in vodijo jih njihova čustva. Čudovite potonike so njihov rojstni cvet. Same po sebi vizualno močne izžarevajo razkošje in romantiko ter tako popolnoma odražajo osebnost škorpijona.

Strelec – nagelj

Strelec je kombinacija fizične in intelektualne moči. So samostojni, pustolovski, vedno željni novih dogodivščin, polni energije, ambiciozni in optimistični. Njihov rojstni cvet so nageljni, ki veljajo za zelo trpežne in dolgotrajne rože in zato simbolizirajo moč in vzdržljivost strelcev.

Kozorog – afriška vijolica

Kozorogi spadajo v skupino stabilnejših in resnejših astroloških znakov. Odgovorni in zanesljivi stojijo trdno na tleh z obema nogama. Afriška vijolica, ki simbolizira zvestobo, je njihov rojstni cvet, idealen za to zvesto znamenje.

Vodnar – orhideja

Največji avanturisti horoskopa so neodvisni, pošteni in zvesti. To znamenje hodi skozi življenje pod vodstvom svoje intuicije, zelo pomembna pa je tudi duhovnost. Za vodnarje pogosto pravijo, da so posebni, prav tako tudi njihov rojstni cvet, graciozna in edinstvena orhideja.

Ribi – alstromerija ali čilska lilija

Sočutne zasanjane ribe vedno dovolijo, da njihova čustva prevladajo nad razumom. Ribe vodi njihovo veliko odprto srce. Pripadniki tega znamenja so eterični in nežni, tako kot njihova rojstna roža, čudovite alstroemerija ali čilska lilija.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!