Ste že pogledali serijo Behind Her Eyes? Tukaj je 6 podobnih serij, ob katerih se boste naježili

Serija Behind Her Eyes je bila ena najbolj pričakovanih novosti, ki nam jo je v februarju predstavil Netflix. Po pričakovanjih je serija tudi v Slovenji prišla med tri najbolj gledane serije! Mnogi med nami smo si jo zaradi napete fabule in psihologije glavnih junakov ogledali v nekaj urah.

Šest epizod mini-serije spremlja življenje mlade matere samohranilke Louise, ki živi na videz mirno življenje, dokler se ne zaplete v afero s svojim nadrejenim. Po naključju spozna tudi njegovo ženo, s katero začne vzporedno prijateljevati. Strupeni ljubezenski trikotnik se kmalu spremeni v strašne psihološke igre, ki temeljijo na skrivnostih.

Po ogledu vseh šestih epizod verjetno tudi vi, tako kot mi, hrepenite po nečem enako napetem in nekoliko sprevrženem. Izbrali smo serije, podobne seriji Behind Her Eyes, ki vas bodo za nekaj ur prikovale pred male zaslone!

Tell Me Your Secrets (2021– )

Psihološka dramska serija Tell Me Your Secrets, v kateri igrajo Lily Rabe, Amy Brenneman, Hamish Linklater in Enrique Murciano, je pred kratkim prispela na Amazon Prime. Tako kot Behind Her Eyes se osredotoča na tri glavne junake, ki jih preganja in veže zapletena preteklost. Emma je mladenka, ki se je soočila z morilcem, John je nekdanji zapornik, ki želi najti odrešitev, medtem ko je Mary mati, ki želi razkriti resnico o svoji skrivnostno pogrešani hčerki. Njihovo življenje se na nenavaden način prepleta in kmalu preneha biti jasno, kdo je tukaj dober in kdo je slab.

Bloodline (2015–2017)

Dramska serija Bloodline se osredotoča na življenje družine Rayburn, ki se sprva zdi kot povsem običajna družina, popolnoma integrirana v skupnost na Floridi. Odlikuje jih predvsem veliko bogastvo, saj so lastniki hotelskega letovišča, zaznamujejo pa jih številne družinske skrivnosti. Ko se razpletajo, dogajanje počasi doseže vrhunec. Serija je prejela tudi posebna priznanja za igralce Bena Mendelsohna, Lindo Cardellini in Kyla Chandlerja. Serijo si lahko ogledate na Netflixu.

Majhne laži (Big Little Lies, 2017–2019)

Verjetno nam sploh ni treba posebej opisovati še vedno aktualne in uspešne serije. Če pa je po naključju še vedno niste uspeli pogledati, je zdaj pravi čas, še posebej, če želite nekaj povsem nepričakovanega, s preobrati in zapleti. Serijo je po istoimenski literarni predlogi posnela Liana Moriarty, ki je leta 2017 s svojo režijo in igralsko zasedbo na male zaslone privabila staro in mlado. Serija je na ogled na HBO GO.

Quicksand (2019)

Morda po zapletu in likih ne spominja na serijo Behind Her Eyes, je pa vsekakor polna negotovosti in napetosti. Švedska serija je nastala po istoimenskem romanu, prinaša pa dogajanje okoli streljanja v šoli v Stockholmu. Maja Norberg je osumljena umora svojega fanta in najboljše prijateljice. Motivi, ki se razkrijejo na poti in vse, kar se dogaja, ko se serija nadaljuje, bodo vedno znova spreminjali vaše predpostavke in zaključke. Serijo najdete na Netflixu.

The Sinner (2017– )

The Sinner je pred nekaj leti med občinstvom povzročil pravi razcvet, navdušenje pa tudi z vsako novo sezono ni pojemalo, saj se v vsaki predstavila nova zgodba. Zaplet sledi detektivu Harryju Ambroseu, ki poskuša razkriti skrivnosti na videz zelo preprostih primerov. Harryja pa zanima, zakaj so tako preprosti ljudje storili tako grozljive zločine. Serijo si lahko ogledate na Netflixu.

Mindhunter (2017–2019)

Mindhunter je brez dvoma najpomembnejša Netflixova uspešnica v zadnjih letih. Podobno (a globlje) kot v seriji Behind Her Eyes se zaplet večinoma opira na psihologijo likov – tako morilcev, kot agentov. Serija sledi zgodbi – temelji na resničnih dogodkih – dveh agentov FBI, ki sta v poznih 70. letih prejšnjega stoletja s pomočjo doktorice psihologije začela preiskovati vedenje hudih zločincev in odkrivati, kako in zakaj vpliva okolje na njihovo vedenje in njihov razvoj v grozljive morilce.

Še posebej zanimiva je, saj vas potegne v svet psihološke kriminologije in tehnik profiliranja morilcev in zločincev. Serija nosi podpis genialnega Davida Fincherja, ogledate pa si jo lahko na Netflixu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!