Foto: Freepik

Ste že slišali za vadbo, ki vključuje igranje kart?

Zadnjič posodobljeno: :

Verjetno ste že slišali za različne pripomočke, ki jih lahko uporabljate med vadbo, vendar verjamemo, da igranje kart niste šteli med njih. Ne, karte ne izključujejo ali nadomeščajo drugih naprav, so pa lahko zelo zanimiv in inovativen način, da vadbo naredite zanimivo in se motivirate, da nadaljujete z njo. Ker to ni nekaj dragega ali nedostopnega, zakaj ne bi poskusili?

Vse, kar morate storiti, je, da se odločite, na katerih mišicah želite delati, in temu primerno izberete ustrezne vaje. Kar zadeva vstavljanje kart v to rutino, ni pomembno, za katere vaje gre, zaželeno je le, da so raznolike. Velja opomniti, da je treba vaje določiti glede na število ponovitev in ne glede na posamezno trajanje vsake izmed njih. Na primer, dobra kombinacija bi vključevala sklece, počepe in trebušnjake, ne pa tudi planka.

Ko se odločite, premešajte karte in jih položite blizu sebe, a tako, da ne vidite, katera je prva karta. Ko obrnete prvo karto, ste dobili število ponovitev prve vaje (tj. število, ki je na karti). Ko končate, obrnite naslednjo karto in s tem ste dobili ponovitve druge vaje. Tako nadaljujte, dokler ne opravite vseh vaj, ki jih želite izvajati, z obveznimi občasnimi odmori. Lahko greste tudi skozi vse karte, vendar ne smete pretiravati, še posebej, če ste šele začeli vaditi. Stvari prilagodite svojemu ritmu in pripravljenosti.

Premešajte karte in vadba se lahko začne!

Karte so tukaj zato, da je vse skupaj bolj zanimivo, ne pa da vam otežijo življenje, zato je lahko največ 10 ponovitev (če imate karte za tarok, je to 21) kar pa se ne sliši tako strašljivo. Več različnih vaj boste izbrali, bolj dinamične bodo in bolje bodo vplivale na več vrst mišic v telesu. To lahko storite s partnerjem ali s prijateljem, tako da izmenično vlečete karte ali pa oba ponavljata enako število ponovitev. Ko nekaj počnete skupaj, je to dodatna motivacija, saj tako spodbujate drug drugega. Če je za vas preveč intenzivno, začnite z manjšim številom kart in se ustavite, ko to začutite, število kart pa povečujte iz dneva v dan.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Čari vadbe: znaki, da je bil tvoj trening dober!