fbpx

Stevardesa razkrila najbolj bizarno obnašanje potnikov na letalu!

Skrivnosti iz letalske kabine

Foto: envato

Stevardese se vsakodnevno soočajo z različnimi situacijami, ki lahko močno vplivajo na udobje in varnost potnikov. Kaj pa so tiste najbolj zoprne navade, ki jih potniki počnejo na letalu? Kako te navade vplivajo na ostale potnike in letalsko osebje?

Stevardesa, ki na družbenih omrežjih redno deli zanimive prigode iz svojega poklica, je razkrila nekaj najbolj neprijetnih vedenj potnikov na letalih. Na svojem TikTok računu, kjer ima približno 20.000 sledilcev, je objavila video, v katerem je izpostavila tri najbolj zoprne stvari, ki jih počnejo potniki med letom.

@cherdallas i also did not do great in geography so we’re in this together #flightattendantlife #falife✈️ #flying #flights #flightattendants #traveloutfit #aviationdaily #falifestyle✈️ #flightreacts #springbreak #flighthouse #flight #traveltiktok #flightattendant #stewardess #entertain ♬ TEXAS HOLD ‘EM – Beyoncé

Razlitje tekočin

Prva težava, ki jo je izpostavila, je povezana s plastenkami za vodo. “Ko potniki v predal nad sedeži pospravijo steklenico vode ali kakršnokoli drugo plastenko s tekočino, skoraj vedno pride do razlitja ob vzletu. To ne uniči samo prtljage drugih potnikov, ampak se voda vedno razlije na enega izmed njih.”

Nepremišljeno obiskovanje stranišča

Drugi problem je povezan z uporabo stranišča med turbolenco, še posebej pri moških. “Najslabša stvar, ki jo lahko storite, je, da greste na stranišče med turbolenco. Ni le nevarno, ampak urin konča povsod. To je razlog, zakaj so rolice toaletnega papirja na letalu pogosto mokre.”

Upoštevajte navodila! Foto: Saturnus99 / Pexels

Prebavne težave

Tretja težava se pojavi, ko potnik pride na letalo z želodčnimi težavami. “Pogosto vidim ljudi, ki se ne počutijo dobro že pri vkrcanju. In, ne, ne gre za običajno potovalno slabost. Ko dosežemo višino, se njihovo stanje poslabša, kar vodi do nenadzorovanega bruhanja ali izpusta plinov. Tu smo, da vam pomagamo, če se ne počutite dobro, vendar je za vašo varnost in udobje ter za dobro počutje drugih potnikov bolje, da polet prestavite, ko ste bolj zdravi.”

Neprimerno vedenje potnikov

Poleg težav s higieno se stevardese srečujejo tudi z neprimernim vedenjem potnikov. To vključuje vse od glasnega obnašanja, prepiranja s sopotniki in osebjem, do neupoštevanja varnostnih navodil. “Včasih se potniki ne zavedajo, da njihovo vedenje vpliva na vse okoli njih,” je dejala stevardesa. “Naš cilj je zagotoviti varno in prijetno potovanje za vse, zato je pomembno, da se potniki obnašajo spoštljivo in upoštevajo pravila.”

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.