Stilski nasveti stilistke princese Diane, ki vam bodo pomagali do elegantnega videza

Anna Harvey je legendarna stilistka za Vogue, včasih pa je bila tudi stilistka pokojne princese Diane. Zato zelo dobro ve, kako biti videti popolno ne glede na starost ali na finančno stanje. Kako torej poskrbeti za brezčasen eleganten videz ne glede na hitro spreminjajoče se modne trende.

Tukaj so stilski nasveti stilistke princese Diane, ki vam bodo pomagali do elegantnega videza.

Sledite A-liniji.

Upoštevajte ravnotežje.
Upoštevajte ravnotežje.

Tako imenovana krila na A pristajajo skoraj vsaki postavi. Ko izberete takšno krilo, ne pozabite, da morate prilagoditi zgornji del, kar pomeni, da mora biti ta ozek in ob telesu. Enako pravilo velja za obratno situacijo – če boste izbrale ozko krilo, potem je bolje, da je zgornji del nekoliko ohlapen. Anna pravi, da je vse v ravnotežju.

Pazljivo z nabranimi krili

Nabrana krila najbolje pristajajo ženskam, ki so v dobri formi.
Nabrana krila najbolje pristajajo ženskam, ki so v dobri formi.

Stilistka pravi, da nabrana krila dobro pristajajo le tistim ženskam, ki so v dobri formi: poudarijo namreč trebuh in boke. Tiste, ki želite pozornost preusmeriti k pasu, izberite nabrano krilo, ki se začne pri bokih.

Nakupujte s hčerjo.

Hčerka bo vedno iskrena.
Hči bo vedno iskrena.

Anna meni, da se moramo po nakupih odpraviti s pravimi ljudmi. Prijatelji bodo namreč rekli, da nam nekaj pristaja samo zaradi vljudnosti (ali pa ljubosumja). Odrasla hči pa bo iskreno presodila vašo novo opravo.

Ne bojte se živih barv.

Naj vas živahne barve ne prestrašijo.
Naj vas živahne barve ne prestrašijo.

Barvita oblačila izboljšajo počutje in ustvarijo pozitivno atmosfero. Ko izbirate večerna oblačila, Anna predlaga, da pozabite na standarde in si nadenete nekaj barvitega in zanimivega. Predlaga barvo safirja, smaragdno zeleno, barvo granatnega jabolka, barvo malin in borovnic. Če še vedno prisegate na črno, potem dodajte lep nakit. Če boste oblekle hlačne nogavice, naj bodo primernega tona.

Kupujte oblačila v pravi velikosti.

Ozke kavbojke in plašč naj bosta vsaj številko večja.
Ozke kavbojke in plašč naj bosta vsaj številko večja.

Anna poudarja naslednje stvari:

  • Zapomnite si, da vas nekoliko ohlapna oblačila naredijo bolj fit, tesna oblačila pa lahko poudarijo dele, ki jih želite skriti.
  • Plašči in ozke kavbojke naj bodo vsaj eno številko večji. Nikoli ne glejte na etiketo, ampak izberite tisto številko, v kateri vam je udobno.
  • Če vam nekaj zares pristaja, potem kupite več kosov. Mnogi se namreč strinjajo, da je idealen kos oblačila težko najti, zato je logično, da se nekaj dobrih kosov kupi vnaprej (še posebej, če je to bela srajca). Če najdete hlače, ki vam odlično pristajajo, potem kupite ene za k petam in ene za nizke čevlje.
  • Ko kupujete jakno, se prepričajte, da vam je res udobno. Roke iztegnite pred sebe in poglejte, če vam jakna dobro stoji na ramenih in na hrbtu. Če čutite neudobje, potem to ni vaša številka.

Izberite hlačne nogavice, ki se ujemajo s tenom kože.

Hlačne nogavice naj bodo v barvi kože.
Hlačne nogavice naj bodo v barvi kože.

Anna priporoča, da kupite hlačne nogavice, ki se ujemajo z barvo vaše kože. Če kupujete barvite hlačne nogavice, izberite večjo številko, da barva ob raztezanju ne izgine. Zapomnite si, da svetleče nogavice naredijo nogo močnejšo, mat nogavice pa tanjšo. Izjema so poletni meseci: takrat tudi svetleče nogavice na nogah delujejo naravno.

Uhani so prav tako pomembni kot maskara.

Izberite lepe in kakovostne uhane, ki poudarijo brezčasno eleganco.
Izberite lepe in kakovostne uhane, ki poudarijo brezčasno eleganco.

Anna je prepričana, da so uhani vsaj tako pomembni kot maskara. Meni pa tudi, da poceni nakit ni najboljša odločitev. Bolje je, da kupite par bisernih ali diamantnih uhanov, če le lahko. Dobri uhani bodo namreč odlično zaključili podobo.

Izogibajte se pajkicam.

Pajkicam recite ne, ali pa jih pravilno kombinirajte.
Pajkicam recite ne, ali pa jih pravilno kombinirajte.

Pajkicam se, če se le da, v celoti izogibajte. Če vam to ne uspe, potem jih kombinirajte z dolgimi tunikami in oblekami. Ko jih kupujete, pazite na kakovost tkanine. Ta ne sme biti prozorna. Izberite model z višjim pasom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!