Stiskalnica za olje Gorenje: za doma pripravljeno, hladno stiskano olje

Stiskalnico za olje Gorenje OP650W
Zadnjič posodobljeno: :

Zakaj je stiskalnica za olje Gorenje tisto, kar vaša kuhinja potrebuje? Ljudje v luči bolj zdravega prehranjevanja, ki z jedilnikov izpodriva tradicionalno prehrano, iščemo zdrave alternative živilom, ki so bila desetletja ali celo stoletja sestavni del naših obrokov. Ko je govor o nezdravi prehrani, najprej s prstom pokažemo na maščobo. A ni vse tako črno-belo. Kot smo se v vmesnem času tudi že lahko podučili, niso vse maščobe slabe. Živalske maščobe vsekakor so, zato jih vse bolj izpodrivajo hladna stiskana olja, bogata z nenasičenimi maščobnimi kislinami (omega 3, 6, 9 in GLA). Teh telo ne proizvaja samo, tako kot tudi večina ljudi ne proizvaja sama hladno stiskanega olja. To se utegne z Gorenjevo stiskalnico za olje OP650W spremeniti.

Osnovne Informacije
Znamka

Gorenje

Model

Stiskalnica za olje OP650W

Cena

349,90 €

Trgovina

Gorenje

Pripravite 100-odstotno hladno stiskano olje kar doma. Stisnete si ga lahko s stiskalnico za olje Gorenje OP650W, in to s sestavinami po vašem izboru in receptu, ki mu zaupate. Gorenjeva stiskalnica za olje ni še en gospodinjski aparat več v vaši kuhinji, še ena modna muha, bo pa veliko doprinesla v vaše življenje, saj ima uporaba hladnega stiskanega olja pozitivne učinke na zdravje in vam bo vcepila bolj zdrave prehranske navade.

Stiskalnica za olje Gorenje OP650W ti bo vcepila bolj zdrave prehranske navade.
Stiskalnica za olje Gorenje OP650W ti bo vcepila bolj zdrave prehranske navade.

Z ohranjanjem temperature olja pri stiskanju pod 49 stopinjami Celzija olje ohrani vso svojo četico vitaminov in mineralov, ki jo pelje v boj z vijačnim polžem (tega po uporabi ni treba izpirati z vodo, ampak le obrisati s suho kuhinjsko krpo), ki iz semen in oreščkov izloči dragoceno olje. Skupaj z aparatom dobite tudi manjšo in večjo posodo. V slednji se zbirajo suhi delci, t. i. tropine (uporabni ostanki), manjša pa je opremljena s filtrom, ki iz olja izloči ”slepe potnike” (beri: morebitne trde delce, ki so se izognili ”kontroli” vijačnega polža, ki ne le tre sestavine, ampak jih tudi loči na olje in tropine).

S stiskalnico za olje Gorenje OP650W do  domačega hladnega stiskanega olja!
S stiskalnico za olje Gorenje OP650W do domačega hladnega stiskanega olja!

Dozirni valj nad vijačnim polžem je nekakšen nadzornik, ki skrbi, da promet s sestavinami poteka tekoče in brez zastojev (torej da se odmerjajo natančno in brez skrbi, da bi jih bilo premalo ali preveč). Aparat ima gumijaste ”podplate”, zato bo vedno ostal na svojem mestu, da ne bo neljubih presenečenj, kot so jih nekoč pripravljali pralni stroji. Stiskanje olja poteka cca 30 minut, a efektivni čas je precej krajši, saj morate posodo le napolniti s sestavinami in pritisniti gumb za začetek.

PREBERITE ŠE: Gorenje by Starck – nova kolekcija kuhinjskih aparatov


Še nasvet. Hladno stiskano olje je treba, da se izognemo izgubi pristne arome in hranilne vrednosti, hraniti v temnih posodah in hladnih prostorih, saj je v primerjavi z industrijsko predelanimi olji bolj občutljivo na svetlobo in sobno temperaturo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
gorenje.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Čudovite ideje za dekoracijo doma z rastlinami