Stripe: moderen zunanji trdi disk, ki je odporen na padce

Disk stripe

Zunanji trdi disk je pomemben del tehnologije, ki jo potrebujemo pri vsakodnevnih opravilih, zato potrebujete visoko zmogljivo napravo, ki je tudi praktična za prenašanje. In to zagotovo je Stripe.

Prenosni disk postaja nujen dodatek za prenos datotek, zato ni slabo, če je ustrezno zaščiten, da zdrži ne ravno najbolj nežno prenašanje sem ter tja v nahrbtniku, torbi ali žepu.

Veliko datotek slehernega uporabnika je prevelikih, da bi jih pošiljali prek pošte ali pa je to zaradi drugih razlogov neprimerno. Nastopijo USB-ključi ali še raje zunanji diski, ki imajo pred prvimi prednost v tem, da so večji in jih je v torbi ali nahrbtniku lažje najti.

Disk Stripe si je zamislila študentka Do Kyoung LEE ‒ ustvarila je moderen dizajn, ki hkrati zagotovi odpornost na tresljaje in padce. Ohišje zunanjega diska je namreč iz vzdržljive plastike, prevlečeno z rebrasto gumo. Vprašanje pa je, ali bo disk Strip kdaj tudi na voljo, saj gre zaenkrat zgolj za koncept.

Galerija slik ‒ Stripe

Dodatne Informacije

Več informacij:
behance.net

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sony SRS-XB13: kompakten in prenosen brezžični zvočnik z mogočnim prostorskim zvokom