fbpx

3 načini, kako se ‘znebiti’ božičnega drevesa, ko je čas, da se od njega posloviš

Božično-novoletni prazniki v srceh mnogih še niso minili. Prav zato praznično smrečico še vedno najdemo v številnih domovih. Na žalost pa ji bo treba slej ko prej pomahati v slovo.

Ste se ob pogledu na božično drevo, ki še vedno krasi vašo hišo, vprašali, zakaj še ga niste pospravili? To bo nedvomno potrebno storiti čim prej. Božička namreč na obisk ne bo še več kot 350 dni.

Na kakšne načine se lahko znebite božičnega drevesa?

Preoblikujte ga.

Božično drevo ponuja veliko dragocenega lesa.
Božično drevo ponuja veliko dragocenega lesa.

Če imate razvito domišljijo, lahko praznično drevo z nekaj truda preobrazite v najrazličnejše lesene predmete. Kdo ve – prav mogoče je, da med časom, preživetim v delavnici, odkrijete svoj novi talent.

Zasadite ga.

Živa drevesa pridno proizvajajo kisik.
Živa drevesa pridno proizvajajo kisik.

Če imate okoli svoje hiše dovolj prostora, lahko drevo preprosto zasadite v zemljo. To pomeni, da vam naslednje leto ne bo potrebno kupovati novega. Drevesa resda ne boste mogli oživeti, boste pa zato prihranili nekaj kisika.

Reciklirajte ga.

Pozanimajte se, ali v bližini vašega doma obstaja podjetje, ki se ukvarja z recikliranjem odpadnega lesa. V primeru, da ne veste, kaj storiti z drevesom, je verjetno najbolje, da ga zaupate strokovnjakom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!