fbpx

Strokovnjaki odkrivajo: Gube na čelu niso nujno povezane s starostjo!

Foto: envato

Vas motijo gube na čelu? So se pojavile iznenada? Gube na čelu pogosto nimajo nobene zveze s starostjo, zato se naučite, kako jih odstraniti v kratkem času.

V neki študiji so raziskovalci potrdili, da imajo ljudje z globokimi gubami na čelu povečano tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. 20 let so spremljali moške in ženske, stare od 30 do 60 let, in ugotovili, da imajo ljudje, ki niso imeli globokih gub ali so bile te gube minimalne, manjše tveganje za bolezni krvnega sistema. Tisti z globokimi gubami imajo desetkrat večje tveganje. Pojasnjujejo, da je lahko vzrok v dejstvu, da se je v krvnih žilah glave nabrala maščoba, zaradi česar so nastale globoke gube.

via GIPHY

Poleg tega strokovnjaki poudarjajo, da so globoke gube pogosto odraz življenjskega sloga, kot so stres, nezdrava hrana in drugi dejavniki, ki prispevajo k razvoju srčno-žilnih bolezni. Toda, odvisno od tega, v katerem obdobju svojega življenja se nahajate, so lahko globoke gube odraz različnih težav.

Če ste v dvajsetih in tridesetih letih

Raziskave so pokazale, da lahko stres povzroči gube. Posledica so lahko akne, pa tudi videz gub na čelu. Težavo boste rešili, če se boste poskušali umiriti in v vsakdanje življenje uvesti meditacijo. Poleg tega posvetite več pozornosti vsakodnevni negi in vlaženju kože.

via GIPHY

Če ste v tridesetih in štiridesetih letih

Privoščite si lahki kemični piling. Odmrle kožne celice se lahko kopičijo in potemnijo kožo okoli gub ter jih dodatno poudarijo. Poleg tega ​​je vsekakor treba dodati tudi v lepotni ritual nočno kremo, da koža vpije dovolj vlage in hranil. Vsak dan popijte čim več vode. S tem boste pomagali koži povrniti elastičnost in zmanjšati gube. Priporoča se popiti osem kozarcev vode na dan.

via GIPHY

Če ste starejši od 50 let

Koža v štiridesetih in petdesetih letih proizvaja manj seruma in je premalo hidrirana, kar pomeni, da je dovzetna za stres. Pojavijo se tudi hormonske spremembe, ki enako vplivajo na fizični in duševni vidik.
V tem življenjskem obdobju je zaželeno jesti več živil, ki vsebujejo antioksidante, poleg tega pa si privoščite tudi močnejšo vlažilno kremo in dodajte v prehrano kolagen.

via GIPHY

Če ste starejši od 60 let

V tem obdobju življenja bi morali pogosteje obiskati kardiologa, da se prepričate, ali je vse v redu. Bolezni srca in ožilja je mogoče preprečiti s spremembo življenjskih navad, zato še ni prepozno za zdravo prehrano, aktiven življenjski slog, uravnavanje krvnega tlaka in druge dejavnike.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!