Stvari, ki jih je zelo težko reči, ko v tebi vrejo čustva

Zadnjič posodobljeno: :

Ko pogledaš nazaj, ti je običajno bolj žal za stvari, ki jih nisi naredil ali rekel, kot pa za tiste stvari, ki si jih.

Nekatere besede lahko ostanejo v vaši notranjosti in se spremenijo v strupene čustvene odpadke, če jih ne spustite iz sebe. Namenjene so lahko različnim ljudem ali samo eni osebi. Ne dovolite jim, da vas razžirajo.

Mogoče vas skozi branjespodbudimo, da se spomnite, komu bi jih morali povedati, da vam morda nekega dne ne bo žal.

Pogrešam te.

Morda se vam zdi, da nimate pravice tega povedati nekomu, ker vaš odnos ali razmerje ni na tej stopnji.

Se strinjate, da je enostavno reči nekomu, ki ste ga srečali ali se je vrnil domov, da ste ga pogrešali, ko ga ni bilo? Zakaj je težko reči isto nekomu, ki tega morda tega ne želi slišati? Ali pa ste sami zaključili, da tega ne želi?

Bodite sebični. Povejte osebi, da jo pogrešate samo zato, ker je res. Resnica ne izbira, ali bo nekomu všeč in ali bo primerna (ker običajno ni). Resnica je moteča. Nič za to, resnica osvobaja. Dovolite si, več kakor ignorirati vas ne morejo.

Sovražim tvoje igrice.

Poslušate ga, kako vam govori, kaj je počel z drugimi ženskami in se sprašujete, ali je neumen ali kaj, da se ne zaveda, da vam je jasno, da bo to naredil (ali da to že dela) tudi vam?

Preberete ga, ker je predvidljiv, to ni nekaj, s čimer bi se morali obremenjevati, razmišljati in analizirati. To je nekaj, česar se zavedate in kar ne prenesete. Povejte mu, izrazite svoje mnenje, imate vso pravico.

Poznam te.

To je tipično za moške – nekoga poznate že leta in on si še vedno predstavlja, da vidite tisto čudovito sliko, ki jo poskuša projicirati o sebi. Ne zaveda se, da poznate vse njegove šibke točke, sprožilce, neumnosti, negotovosti in predsodke. Za njegov ego je to zelo boleče, za vašo dušo pa zelo zdravilno, ko se ta lažna slika sesuje. On še vedno verjame svoji idealni podobi, vas pa že dolgo ne more več zavajati.

Ljubim te.

Izrecite te besede tistemu, ki ga imate radi, vedno, ko imate priložnost. Nič za to, če vam to privabi solze v oči. V ljubezni smo vsi ranljivi. Največji pogum je, da se ne umaknete, ne sramujete in ne skrivate svoje ranljivosti.

Tako si te želim, da boli.

Če to občutite, ko nekoga pogrešate, če vas bolečina spravi do solz, jim povejte. Zaupajte osebi, po kateri hrepenite. Sporočite mu/ji. Komunicirajta, to morda razjasni marsikatero nejasnost med vama.

Nikoli ne boš priznal svojih občutkov.

Sporočite jim, da so bili spregledani in da to sploh ni spoštljivo. Povejte jim, da so vas s tem hladnim odnosom odbili. Morda bodo užaljeni in se bodo še bolj oddaljili. Naj se, to ni vaš del odgovornosti – vaš je, da spoštujete sebe in svoja čustva ter svojo resnico.

Res si neumen.

Morda boste presenečeni, ko boste nekoga mimogrede užalili in vam bo oseba prikimala in dejala: “Vem”. Včasih to odpre pot do boljšega razumevanja in reševanja nerešenih in nedokončanih odnosov.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Astro vodič: to je osem najslabših ljubezenskih parov v horoskopu