fbpx

Supermiza za 125 zaposlenih

Kotičkov za "viharjenje možganov" je kar nekaj. Foto: Barbarian Group.

Izziv je bil ustvariti najbolj kreativno okolje, ki bi kar kipelo od sodelovanja. Rezultat je miza idej, ki si jo deli natančno 125 zaposlenih.

Pri Barbarian Group, kjer je našla dom ta miza, verjamejo v ideje, ki zbudijo reakcije. Želeli so kreativno okolje, ki bi rojevalo nove ideje in sodelovanja. Želeli so nekaj, kar bi Barbarian pleme, kot se predstavijo, vsak dan osrečevalo in navdihovalo.

Kreativno okolje, ki rojeva nove ideje in sodelovanja. Foto: Barbarian Group.
Kreativno okolje, ki rojeva nove ideje in sodelovanja. Foto: Barbarian Group.

Vodilni pri podjetju so se obrnili k arhitektu Clivu Wilkinsonu. Njega so izbrali zato, ker ga – tako kot njih – v svetu dolgočasne enoličnosti zanimajo res zanimive stvari. Kot je miza, ki si jo lahko deli vseh 125 zaposlenih, a hkrati posamezniku dopušča svojo intimo znotraj delavnega okolja.

Valovit dizajn, zgoraj minimalistična svetleča belina, spodaj topel les, pod mizo se lahko sprehodimo, v mizi so knjižne police, je prostor za druženje in deljenje idej in je prostor za delo v miru in tišini. Ta super miza je kot val, ki valovi po prostoru.

Miza je kot val, ki valovi po prostoru. Foto: Barbarian Group.
Miza je kot val, ki valovi po prostoru. Foto: Barbarian Group.

Hkrati pa to ni miza samo za zaposlene, to je miza za vse z dobrimi idejami. Ali kot so zapisali v podjetju: “Torej pridite in nas pozdravite, spijte nekaj, si privlecite svoj stol, pogovorimo se o nečem, kar je vredno pogovora”. Odprto in široko razmišljanje je pravzaprav precej pričakovano v pisarni s tako kul mizo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!