I en glänta mitt i skogen på det nya fältet står Zajčja Dobrava Inn. den har en lång tradition, men den lyste i dagens ljus nyligen, när den fick en ny ägare. deras kök är baserat på det internationella köket, och specialiteter inkluderar bakad kanin, kalvkött, lamm och unge. i läckra...
Cesta III 27
Ljubljana
Na jasi sredi gozda v Novem Polju stoji gostilna Zajčja Dobrava. Ima že dolgoletno tradicijo, a v današnji luči je zasijala nedavno, ko je dobila novega lastnika. Njihova kulinarika temelji na mednarodni kuhinji, med specialitete pa sodijo jedi izpod peke, in sicer pečen zajec, teletina, jagenjček in kozliček. V okusno opremljenem starinskem ambientu notranjosti lahko poizkusimo tudi srbsko gibanico, divjačinsko pašteto s kaprami, vse vrste “žar jedi”, njoke s tartufi, ajdovo kašo z jurčki, ribje jedi ali različne domače sladice, med katerimi sta posebej okusni baklava in pannacota. Spomladi, ko se malo otopli, pa je njihova terasa tisto, kar privabi obiskovalca. Med uživanjem kulinaričnih specialitet sedimo skoraj ob drevesu, pojejo nam ptički. Svoje otroke lahko od mize opazujemo, kako se igrajo na katerem od dveh igrišč, se podijo po gozdu ali jahajo konje, ki jih ima lastnik. V septembru prirejajo zeljado, kjer pečejo bika in pripravijo vse vrste zeljnatih jedi. Zajčja Dobrava je svoje ime dobila po zajcih, ki jih je tu naokrog ogromno. In tudi zajec je tista jed, po kateri so že od nekdaj sloveli. Postrežejo z zajčjo ragu juho, pečenim zajcem izpod peke ali pečenim zajcem s slivami in slanino. Kljub veliki izbiri mesnih specialitet, pa tudi vegeterijanci ne bodo odšli lačni domov – za to poskrbijo domača gobova juha, jajčevci s paradižnikom in mocarelo in še več jedi iz sezonske sveže zelenjave. O možnosti sprehoda in rekreacije po okusnem obroku, pa zagotovo ni treba izgubljati besed.