fbpx

Recept på gourmetpumparätter för trevliga höstdagar

3 enkla recept från hemgjorda Hokkaido-pumpor som trollar fram en extraordinär höstmåltid.

1. Kremna juha iz domače hokaido buče

Ingredienser:

  • 1 skodelica domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 1 manjša sesekljana čebula
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 matsked olivolja
  • 3 dcl vatten
  • 1 krompir (narezan na koščke)
  • 1 grönsakssopptärning
  • en nypa chilipulver
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
  • färsk persilja
  • domače bučno olje (po želji, za okras)
  • smetana (po želji)
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Förberedelse:
Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljana čebulo in česen. Dodamo na kocke narezano hokaido bučo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo narezan krompir in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko, muškatni orešček in čili v prahu ter vse skupaj kuhamo 15 minut. Juho dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji dodamo smetano za kuhanje. Pripravljeno juho postrezemo z vejicami svežega petršilja ter kapljicami domačega bučnega olja.

2. Pire iz domače hokaido buče

Ingredienser:

  • 600 g domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 3 matskedar olivolja
  • 2 čajni žlički kokosovega masla
  • ½ čajne žličke naribane limonine lupine
  • 2 msk parmesanost
  • salt
  • peppar
  • smetana (po želji)

Förberedelse:
Bučo skuhamo jo v manjši količini vode. Ko se zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo bučni pire. Mešamo nekaj minut, da se pire zgosti. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še naribano limonino lupino, parmezan, sladko smetano, sol in poper.

3. Bučni njoki

Ingredienser:

  • 400 g potatis
  • 400 g domače hokaido buče
  • mjöl
  • 1 äggula
  • salt
  • peppar
  • Smör
  • parmesan
Pumpa gnocchi
Pumpa gnocchi
Förberedelse:
Za bučne njoke bučke razrežemo in jih damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C, da se lepo zmehčajo. Zmehčane fino pretlačimo in zmešamo s kuhanim krompirjem, rumenjakom soljo in moko (po občutku) v gladko testo. Na pomokani površini oblikujemo trakove, ki jih razrežemo na manjše koščke. Z vilicami lahko ustvarimo značilen vzorec za njoke. Njoke nato kuhamo v vreli vodi približno 5 minut. Kuhane po želji popečemo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.