Många tror att de är mästare på att tillaga pasta, men det är långt ifrån fallet. Vilka misstag gör du när du lagar pasta?
En kock Antonella Rana, nečakinja Giovannija Rane, očeta testenin Rana, poudarja, da pravi italijanski okus testenin kvarimo s pretirano količino različnih omak och av ost.
Sveže testenine so pripravljene v le 2 minutah, medtem ko je za pripravo kupljenih spaghetti och makaronov potrebnega nekaj več časa – približno 10 minuter. Dodati jim je potrebno kapljico ekstra deviškega oljčnega olja och malo parmezana. Če želite izboljšati njihov okus, lahko dodate še žlico omake. Po Antonellinem mnenju je ključno torej, da upoštevate razmerje med količino testenin och Tillbehör!
Kako izdelati pristno paradižnikovo omako? Antonella pravi, da jo izdelate na osnovi različnih vrst zelenjave, kot so paradižnik, čebula, korenje in zelena, vanjo ne dodajajte kečapa. Ne pozabite niti na ekstra deviško oljčno olje, ki jedi daje prijetnejši okus, boljšo barvo in hranilne snovi. S peppar ne smete pretiravati, omako je vredno popestriti tudi z örter, kot sta bazilika in timijan.