fbpx

Kranjska gostilnica

Pred slabim letom se je v Kranju na Planini odprla Kranjska gostilnica, kjer obiskovalce razvajajo z italijansko kuhinjo s pridihom francoske. Gostilnica je urejena v prijetnem domačem ambientu in ko zadiši po ajdovem, čebulnem, česnovem, koruznem ali krompirjevem kruhu, se počutimo kot v domači izbi. Pogled na jedilni ...

Grundläggande information
Adress
Kranjska gostilnica
Planina 3
Kranj
Förbindelse
Schema
od ponedeljka do sobote od 9. do 22. ure, nedelje in prazniki od 11. do 17. ure
Kontakt
(05) 902 41 66

Pred slabim letom se je v Kranju na Planini odprla Kranjska gostilnica, kjer obiskovalce razvajajo z italijansko kuhinjo s pridihom francoske. Gostilnica je urejena v prijetnem domačem ambientu in ko zadiši po ajdovem, čebulnem, česnovem, koruznem ali krompirjevem kruhu, se počutimo kot v domači izbi. Pogled na jedilni list razkrije pravo kulinarično zgodbo. Med slovenskimi jedmi, pravijo, da nas ne bodo razočarali ajdova kaša z govejim jezikom in bučnim oljem, sirovi štruklji z jurčki ali morska žaba, zavita v pršut, z vinsko omako. Ljubitelji morske hrane bodo navdušeni nad hobotnico v solati na rukoli, črno rižoto z morskimi sadeži, filejem brancina s tartufi ali filejem škarpene v školjčni omaki. Kuhar v gostilnici pravi, da se ravna po navdihu in najbrž so tako nastale tudi zelo zanimive kombinacije okusov, ki se spajajo v nekaterih jedeh: eksotična solata z gamberi, avokadom in mangom, rezine račjih prsi s čokolado in pomarančo ali jagenjček v medeno-česnovi omaki so prav gotovo jedi, katerih okusa še dolgo ne bomo pozabili. Zanimivost je tudi ta, da pri ustvarjanju hladnih jedi uporabljajo argamino olje, ki ima okus nekje med lešnikom in olivo. Predvsem med vikendi v Kranjski gostilnici zadiši po krači in pečenki, tako da so lahko zadovoljni tudi ljubitelji pravega nedeljskega kosila. In če po vseh dobrotah zmoremo pojesti še kaj, si privoščimo katero izmed domačih sladic, pa naj bo to ingverjev mousse z rdečim poprom, čokoladni sufle z vanilijevo kremo, gozdni sadeži v šampanjskem aspiku z meloninim sladoledom ali domač kostanjev sorbet s konjakom.

Föregående
Pr'Maticku

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.