Sanna gourmeter känner inga gränser. Ett bevis på detta är värdshuset Koršič, som ligger i Italien, cirka en halv kilometer från den slovensk-italienska gränsen Števerjan-Hum. Kockens guide för att tillaga läckerheter av högsta kvalitet är säsongsbetonad, högkvalitativ och nylagad mat, utan kraftfoder och kemikalier, med tonvikt på traditionella, lokala...
San Floriano del Collio, Loc. Sovenza, nr. 7,
Gorica - Gorizia
Pravi gurmani ne poznamo meja. Dokaz za to je gostilna Koršič, ki je v Italiji, približno pol kilometra od slovensko-italijanske meje Števerjan-Hum. Vodilo kuharja pri pripravi vrhunskih dobrot je sezonska, kakovostna in sveže pripravljena hrana, brez koncentratov in kemikalij, s poudarkom na tradicionalnih, lokalnih krožnikih, predstavljenih na moderen način. Tako lahko pri Koršičevih poskusimo toc’ in braide, krhke svinjske ličnice v sirovi omaki z mehko polento in treviškim radičem, popečenim na olivnem olju. Testenine z rožmarinom, zabeljene z repinimi cimami in pršutom, rdečo čebulo ter mocarelo nam bodo potešile željo po doma pripravljenih testeninah. Imajo tudi pestro ponudbo svežega mesa. Goveje fiorentine, tagliate in fileje, rebrca jagnjetine … Poskrbijo tudi za sladkosnede. Poskusimo lahko šnito – na maslu popečen kruh, ki ga nato karamelizirajo ter nam ga ponudijo s kremnim sladoledom in kremo iz kakija. Za tiste, ki imamo radi klasiko, nam ponujajo odlične palačinke na različne načine. Koršičevih ne smemo zapustiti, dokler si ne privoščimo hišnega sorbeta iz kepice domačega pomarančnega sladoleda, postreženega s svežo mento in pelinkovcem. Bližina Brd jim omogoča pestro ponudbo vin. Vsi vinarji so v razdalji desetih kilometrov od gostilne. Tako lahko poskusimo najboljše, kar ponuja dvajset vinarjev v njihovi okolici in prijazno osebje gostilne Koršič.