fbpx

Pula gods

Na posestvu Pule, prenovljeni slovenski domačiji iz 17. stoletja, se skriva vrhunska restavracija Pod skednjem. Glavni kuhar je Boštjan Kokalj, ki mojstrsko združuje tradicionalne dolenjske jedi s sodobnimi kulinaričnimi smernicami. Izkušnje je nabiral v Steirerecku, ki velja za eno izmed boljših restavracij na ...

Grundläggande information
Adress
Pula gods
Drečji Vrh 16
Diskant
Förbindelse
Schema
sre.−sob. od 12. do 21. ure, nedelje in prazniki od 11. do 18. ure
Kontakt
(07) 349 97 00

Na posestvu Pule, prenovljeni slovenski domačiji iz 17. stoletja, se skriva vrhunska restavracija Pod skednjem. Glavni kuhar je Boštjan Kokalj, ki mojstrsko združuje tradicionalne dolenjske jedi s sodobnimi kulinaričnimi smernicami. Izkušnje je nabiral v Steirerecku, ki velja za eno izmed boljših restavracij na Dunaju in na svetu, pri Gordonu Ramseyju v Londonu in v Miamiju, v restavraciji kuharskega mojstra Daniela Bouluda. Izpod njegovih rok lahko poskusimo file alpske postrvi na čemaževi rižoti, topinamburjevi krostati in žafranovi omaki, piščančjo rulado, nadevano z ostrigarji na čemaževih pipčih in z glaziranim korenčkom, izvrstne domače sladolede ter še in še. Specialiteti, ki ju preprosto moramo okusiti, so Tafelspitz meni in mokronoški žlinkrofi. Sestavine za gurmanske poslastice so biološko pridelane na posestvu, ostale sestavine kupijo pri lokalnih ponudnikih. Sami pridelujejo tudi pšenično in rženo moko ter med. K dobri jedači prija dobra pijača. V vinski kleti je približno sto šestdeset različnih vin iz najboljših vinorodnih leg sveta. Posebno mesto zavzemajo slovenska vina. Pule so paša za oči in kraj za razvajanje trebuščka. Priporočamo.

Föregående
Ett experiment
Nästa
TOZD

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.