Nutella Rom Rostad hasselnötspannkaka är det perfekta receptet för denna helg! Vem bakar?
Den här torta iz palačink je narejena tako, da pečene palačinke nalagamo drugo na drugo, vmes namažemo namaz iz Nutelle in ruma och potresemo z lešniki, pred serviranjem pa jo spečemo! Njam! 🙂
Ingredienser
- 16 palačink
- 300 g Nutella
- 150 ml smetane za stepanje
- 3 matskedar rom
- 70 g praženih lešnikov
Förberedelse
Specite palačinke. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Nutello, smetano za stepanje in rum prelijte v kozico in segrejte. Mešajte, da se vse sestavine med seboj povežejo in da nastane gladka omaka. Pustite, da se ohladi.
V okrogli tortni model z odstranljivim robom položite prvo palačinko. S hrbtno stranjo žlice premažite z namazom in posujte z nekaj lešniki. Nadaljuje, dokler ne porabite vseh palačink, nekaj namaza in lešnikov bi vam še moralo ostati. Zadnja palačinka naj ostane “gola”. Pekač s palačinkami pokrijte s krožnikom (primernim za pečico, lahko uporabite tudi dno drugega pekača) in pecite 20 minut, da so vse palačinke vroče.
Pogrejte Nutellin namaz. Vzemite pekač iz pečice, previdno odstranite krožnik, odstranite rob tortnega pekača. Prelijte z namazom, ki vam je ostal, in posipajte z lešniki. Torto postrezite, in sicer jo narežite na trikotne rezine.
Namig: če želite še bolj čokoladno poslastico, lahko v preostali namaz, ki ga pogrejete, dodate še nekaj Nutelle! Pa sladek dober tek!