September är det dags för nya kreativa satsningar, så på den nya säsongens första Stadskock-kockakademi får vi lära oss hur snabbt och enkelt det kan vara att laga mat som aktiverar och stimulerar våra hjärnor. Tillsammans med god mat kommer vinmakarna Piro Jakončič och Dveri Pax att presentera sig. Det officiella vattnet för evenemanget är Jamnica.
Delovanje naših možganov je zelo povezano s hrano. Na tokratni akademiji bomo spoznali katera hrana spodbuja možganske celice k najboljšim dosežkom. Izvedeli bomo zakaj je pametno v naš jedilnik umestiti lososa, oreščke, stročnice, avokado in ostalo “hrano za možgane”. Med najbolj cenjeno »pametno hrano« spadajo borovnice, divji losos, oreščki in semena, avokado, rdeča pesa, žajbelj ter polnozrnati izdelki.” Kako hitro in enostavna je lahko priprava hrane, ki bo aktivirala in spodbudila naše možgane pa bomo spoznali z novo sezono naših kuharskih akademij.
Glavne jedi bo pripravljal glavni kuhar Gostilnice in pizzerije Kaval, Dragan, za sladice pa bo poskrbel slaščičar iz Lolite, Grega. Predstavila se bosta tudi Kavalova vinarja meseca septembra Piro Jakončič och Dveri Pax. Akademins officiella vatten är Grop.
Om City CHEF cooking academy
S City CHEF kuharsko akademijo želimo ljudem pokazati, da je kuhanje lahko hitro, zdravo in predvsem zabavno! Za to potrebujemo dobre, kakovostne sestavine, koristne namige in zanimive nasvete, dobro vino, ščepec ljubezni in seveda dobro družbo! Torej, vabljeni v našo družbo, v razstavni salon hišnih aparatov BOSCH, kjer bomo pod taktirko Kavalovih kuharskih mojstrov svoje čute razvajali z novimi, zanimivimi okusi, ki jih bomo dopolnjevali z ustreznimi vini.