fbpx

En rapsodi av smaker: den gudomliga pina colada cheesecaken

Rapsodija okusov: cheesecake iz pina colade in ananasove kreme

Bara en tugga räcker för att du ska känna att du är på stranden - varför inte "gå" till havet idag och göra dig en gudomlig pina colada cheesecake?

Poletje se datumsko približuje in mnogi že sanjajo o morskem oddihu. Četudi je vreme muhasto in kaže, da poletja verjetno še dolgo ne bo, si olajšajte trpeče čakanje na sonce s sladico, ki vas bo popeljala naravnost na plažo!

Gör dig redo božanski pina colada cheesecake, ki vam bo sicer vzel nekaj časa, a ne boste obžalovati. Obljubimo!

RECEPT: BOŽANSKI PINA COLADA CHEESECAKE

INGRIDIENTER

Till degen:

  • 12 graham krekerjev
  • ¼ kopp socker
  • 6 žlic stopljenega masla
  • ¼ matsked salt

För fyllningen:

  • 260 g kremnega sira
  • ½ skodelice sladkorja
  • 1 skodelica kokosovega mleka
  • 3 stora ägg
  • ¼ matsked salt
  • ¾ skodelice kokosovega čipsa

Za polnilo iz ananasa:

  • 1 kopp socker
  • 9 jajčnih rumenjakov
  • 1 skodelica ananasovega soka
  • ¼ matsked salt
  • 10 žlic masla

Za postrežbo:

  • 2 skodelici stepene smetane
  • ¾ skodelice kokosovega čipsa (lističi)
  • 16 višenj Maraschino

FÖRBEREDELSE

Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija. V pekač s 23-centimetrskim premerom položite papir za peko.

Navodila za pripravo testa: v posodi srednje velikosti združite krekerje, sladkor, maslo in sol. Sestavine dobro premešajte, da nastane gladka masa, ki jo nato premestite v pekač. S prsti jo razporedite po pekaču in jo pecite 12 minut. Po koncu peke jo pustite, da se ohladi.

Navodila za pripravo polnila: v večji posodi zmešajte kremasti sir in sladkor. Po dveh minutah mešanja bi morala nastati puhasta masa, v katero nato dodate kokosovo mleko, jajca in sladkor. Sestavinam dodajte tudi kokosov čips.

Doživeli boste pravo rapsodijo okusov!
Doživeli boste pravo rapsodijo okusov!

Po ohlajenem testu premažite nastalo maso. V pečici jo pecite 45 minut. Po peki testo ohladite, pokrijte ga s plastično folijo in v hladniku hladite vsaj dve uri.

Navodila za pripravo polnila iz ananasa: v manjši ponvi združite sladkor in rumenjake. Kasneje vmešajte tudi ananasov sok, sol in maslo. Na srednji temperaturi plošče mešajte ananasovo maso devet minut, nato jo premestite v posodo in jo ohladite v hladilniku (1 uro).

Po testu prelijte polnilo iz ananasa, nato še stepeno smetano. Posujte tudi kokosov čips. Božanski pina colada cheesecake ohladite, preden ga postrežete. Narežite ga na kocke in vsako okrasite z višnjo.

To je cheesecake iz pina colade in ananasove kreme!
To je cheesecake iz pina colade in ananasove kreme!

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.