Jagodne cimetove rolce so ena izmed tistih čudežnih sladic, ki za pripravo ne zahtevajo veliko časa in spretnosti, njihov izgled in okus pa kljub temu prepričata in navdušita.
Jordgubbs-kanelbullar ne zahtevajo veliko in nudijo ogromno. Njihov poln okus in nežna struktura sta kot nalašč za vesela prijateljska druženja in prijetne večere v družbi najdražjih.
Recept za jagodne cimetove rolce:
Ingredienser:
- 1 paket odtajanega zamrznjenega listnatega testa
- 5 žlic zmehčanega masla
- 1 skodelica jagodne marmelade
- 3 skodelice narezanih svežih jagod
- 1 tsk mald kanel
- ¾ skodelice sladkorja v prahu
- 2 matskedar mjölk
Bearbeta:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 grader. Na pomokani površini razvaljamo odtajano bakverk in ga do robov premažemo z žlico in pol zmehčanega masla. Enako storimo s polovico skodelice jagodne marmelade in pazimo, da pri tem ne namažemo robov. Po marmeladi enakomerno potresemo polovico svežih jagod in cimeta in testo previdno zvijemo v rulado. Rulado z ostrim nožem razrežemo na šest enakih delov in vsakega od njih položimo na pekač, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Postopek ponovimo z drugo polovico testa. Poln pekač položimo v pečico in pečemo približno 30 minuter. Med pečenjem iz preostalih sestavin pripravimo preliv – v skledi zmešamo sladkor v prahu, maslo, mleko in marmelado – in z njim prelijemo zlato rumene jagodne rolce. Dober tek!
Mer information:
www.grandbaby-cakes.com