En efterrätt som kommer att övertyga även de mest krävande gourmeterna.
Za pripravo sladice potrebuje sledeče sestavine:
- 3 ark gelatin eller 10 g gelatinpulver
- 500 g mogna jordgubbar
- 1 matsked citronsaft
- 5 matskedar socker
- 2 äggvitor
- 200 ml söt grädde
- 1 tsk vaniljextrakt
Se detta inlägg på Instagram
Jagode očistite in jih splaknite pod tekočo vodo. Dobro jih odcedite in narežite na majhne koščke. Jagodam dodajte žlico sladkorja in limoninega soka. Vse skupaj zmešajte do gladke zmesi in pustite stati 15 minut. Nato odstranite 100g jagodnega pireja, ga pokrijte in shranite v hladilnik, saj bo to dodatek h končnemu serviranju.
Želatino stresite v skledo in jo prelijete s hladno vodo. Pustite stati 10 minut, da nabrekne. Nato jo odcedite in dodajte k jagodnemu pireju, ki ste ga predhodno pripravili. Vse skupaj prelite v kozico (posodo) in segrejte, vendar pazite, da tekočina ne zavre.
Beljakom dodajte štiri žlice sladkorja in vse skupaj dobro premešajte, dokler masa ne postane gladka, čvrsta in ima pravi sijaj.
Stepeni smetani dodajte žličko vanilijevega ekstrakta. Pripravljen jagodni pire s kuhalnico počasi zmešajte s sladko smetano, da se masa prelije v barvo jagod. Nato vse skupaj nežno zmešajte tudi v beljake. Tako pripravljeno maso pokrijte in pustite v hladilniku vsaj dve uri, da se dobro ohladi in strdi.
V lepe kozarce servirajte plast pripravljane jagodne mase, po vrhu pa prelijte jagodni pire, ki ste ga prihranili na začetku. Na koncu okrasite še s koščki jagod. Pa dober tek.