En italiensk tiramisudessert gjord av kaffeindränkta kakor toppade med mascarponefyllning och beströdda med kakao är så lätt att göra och smakar gudomligt. Varje hemmafru har sin egen hemlighet för att göra den, och vi gillar den här som ger mycket kraft vinterns kryddor. Detta klassiska tiramisu-recept förvandlas till en verkligt gudomlig julsmak med kanel, nejlika och ingefära.
Du vet najboljši recept za tiramisu?! Tak, ki je hkrati enostaven recept in takšen, ki ga zmore vsak. Predstavljamo vam najbolj primeren recept för tiramisu v tem letnem času!
Tiramisu z okusom po božičnih praznikih
Ta klasični recept za tiramisu se spremeni v pravi božanski božični okus, saj so v njem cimet, klinčki, ingver.
Ingredienser
- 2 žlici mletega cimeta
- 2 žlici mletega ingverja
- 1½ žlice mletega pimenta
- ½ žlice mletih klinčkov
- ½ žlice mletega muškatnega oreščka
- ščepec mletega črnega popra
- 20 piškotov
- 3 žlice nesladkanega kakava v prahu
- 1½ skodelice kave sobne temperature
- 1 matsked rom
- 3 velike rumenjake
- ½ skodelice sladkorja
- 1 skodelica mascarpone sira (približno 250 g)
- 2 dl smetane za stepanje_ipromNS("zone",1744)
Instruktioner
- Vse začimbe zmešajte in odstavite. Rumenjake dajte v toplotno odporno posodo in jih postavimo na paro ter jih nenehno stepajte z metlico. Paziti morate, da ne zavrejo, zato jih segrevajte počasi -do 60 °C. Nato jih dodajte sladkor, premešajte ter mascarpone. V ločeni posodi stepite smetano, ki jo vmešate v mascarpone in jajčno kremo.
- V posodo nalijte kavo sobne temperature, dodajte ji rum ter 3/4 mešanice začimb. Piškote dobro namočite v mešanico kave, ruma in začimb. Piškote položite v servirno posodo v eni plasti. Po njej namažete polovico kreme. Na vrh dodajte še eno plast piškotov, ter jih ponovno namažite s kremo. Preostalo mešanico začimb zmešajte s kakavom, ter jo potresite po torti. Tiramisu postavite v hladilnik za nekaj ur, da se strdi. Smaklig måltid.
Upamo, da vam naš tiramisu recept uspe!