Tror du på talesättet att det vi gör den första dagen på det nya året kommer vi att göra året runt? Då har vi ett sött förslag till dig. Unna dig sött rostat bröd med honung och bär till frukost, vilket säkerställer att hela året 2016 blir honungssött.
Toast z medom, jagodičevjem, čokolado in sladoledom je tradicionalna japonska sladica. Zanimivo je, da se med pravzaprav le redko uporabi, saj Japonci “medeno” pojmujejo kot ljuv.
Ker mi seveda ne želimo stvari še bolj zapletati, smo pripravili enkelt recept za toast z medom in jagodičevjem, seveda pa lahko dodate tudi glass in po želji še choklad.
LÄS MER: Recept: hemmagjord fingerslickande choklad
Sestavine za toast z medom, jagodičevjem in sladoledom:
- 8 toastov
- Smör
- honung
- bär
- po želji sladoled in stopljena čokolada
Priprava toasta z medom in jagodičevjem:
Toastom izrežemo sredico, tako da dobimo nekakšen okvir iz toasta. Sredico nato razrežemo na 4 manjše kose. Ves kruh damo na pekač s papirjem za peko in po kruhu z obeh strani namažemo stopljeno maslo. Damo v pečico, da dobi kruh zlato barvo (med peko kruhke enkrat obrnemo). Toaste nato pokapljamo z medom. Vzamemo krožnik, zložimo okvirje iz toasta drugega na drugega, sredice pa damo v sredino okvirjev iz toasta. Na toast lahko nato damo sladoled, jagodičevje in med (ali drug preliv).
Potek priprave toasta z medom, jagodičevjem in sladoledom si lahko ogledate v priloženem videu: