Cheesecake i burk är en förstklassig efterrätt som inte kräver en ugn för att förbereda. Vi presenterar ett enkelt recept på en visuellt mycket attraktiv dessert som imponerar med sin krämiga konsistens och färska fruktsmak.
Cheesecake pita sicer izvira iz ZDA, od koder se je zaradi svojega omamnega okusa razširila po vsem svetu. Dandanes poznamo veliko variacij cheesecake-a, saj ima skorajda vsak cheesecake navdušenec svoj izviren recept. Tokrat vam predstavljamo enostaven recept za cheesecake v kozarcu, ki očara s privlačnim videzom in prepriča z omamnim okusom.
Recept za cheesecake v kozarcu:
Sestavine za cheesecake v kozarcu:
Deg:
- 100 g polnozrnatih piškotov
- 50 g zmehčanega masla
Polnilo:
- 300 g söt grädde
- 250 g mascarponeost
- 100 g Philadelphie
- 2 matskedar socker
- 1 vaniljsocker
- 2 teskedar citronsaft
Klä på sig:
- 500 g jagodičevja
- 100 ml vatten
- 3 matskedar socker
- 1 vaniljsocker
- 1 žlička škroba
- 1 žlička limoninega soka
Priprava cheesecake-a v kozarcu:
Piškote zmeljemo in zmešamo z zmehčanim maslom. Dobljeno testo razporedimo po kozarcih za serviranje in jih postavimo v hladilnik. Smetano stepemo. V drugi posodi zmešamo vse sestavine za nadev in jih dodamo smetani. S kremastim nadevom napolnimo kozarce in se lotimo priprave sladkega preliva. Gozdne sadeže, limonin sok, vodo, sladkor in vanilijev sladkor zavremo in nato mešanici dodamo žličko škroba. Dobro premešamo in znižamo ogenj. Na zmernem ognju kuhamo še tri minute, nato preliv odstavimo in z njim prekrijemo cheesecake v kozarcih.