fbpx

Spomladanske prehranske navade in dieta za boljše počutje

Naše telo je spomladi pripravljeno na zdrave spremembe na področju prehranjevanja ter spomladansko dieto, ki zagotavlja dobro počutje. Letošnjo pomlad zatorej izkoristimo za spoznavanje s spomladanskimi prehranskimi navadami in hrano za optimalno počutje. Ni tako težko, kot se zdi…

Zdrav skok v pomlad pomenijo zdrave prehranske navade in dieta, polna hrane za optimalno počutje. To ni tako težko, kot se zdi sprva, saj lahko že z nekaj enostavnimi prehranskimi spremembami v svoje življenje vnesemo veliko žlico zdravja in dobrega počutja.

Spomladanske prehranske navade:

  • spomladi naj bodo naši obroki lahkotnejši
  • na naših krožnikih naj bo čim več lokalno pridelane hrane
  • pozabimo na kavo, sladkor in alkohol
  • pomlad je čas za zdrave divje rastline – regrat, trpotec, koprive in čemaž
  • spomladi se narava prebuja – kalčki, brsti in listnati deli rastlin naj pristanejo tudi na naših krožnikih
  • čim manj cvrimo in kuhajmo, spomladi se najbolj prileže surova hrana
  • jejmo čim manj mesa
  • izogibajmo se slabim maščobam (živalskega izvora) in ne pozabimo na dobre (omega 3, omega 6 in omega 9)
  • jejmo čim manj obdelano hrano
  • nezdrave prigrizke nadomestimo z zdravimi oreščki
Kvinojina “rižota” s popečeno zelenjavo in trakovi piščančjih prsi (kockami tofuja)
Kvinojina “rižota” s popečeno zelenjavo in trakovi piščančjih prsi (kockami tofuja)

LÄS MER: En uppfriskande vårdiet

Primer zdravega spomladanskega jedilnika – dieta:

Frukost: zeleni smoothie (1 jabolko, 1 pomaranča, 1 banana, 200g špinače)
Mellanmål: jabolko in pest mandljev
Lunch: velika pisana solata s popečenimi gobicami in spomladansko zelenjavo
Middag: kvinojina “rižota” s popečeno zelenjavo in trakovi piščančjih prsi (kockami tofuja)

Mer information

Anpassad och anpassad från:
www.mindbodygreen.com

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.