Svoj pametni telefon polniš narobe!

Le redki so ljudje, ki vedo, kako pravilno napolniti svoj mobilnik. S svojimi navadami običajno sami prispevamo levji delež k uničenju baterije. A z le nekaj spremembami lahko stanje občutno izboljšamo.

Zato da bi olajšali življenje bateriji in nenazadnje tudi vam samim, ponujamo nekaj koristnih nasvetov pri polnjenju. Izvedeli boste, do katere ravni je priporočljivo napolniti baterijo, in še mnogo več.

Polnite postopoma

Priključite telefon na polnilnik vedno, ko bo to mogoče, pa tudi če imate le nekaj minut časa. Postopno polnjenje za vašo napravo ni škodljivo.

Ne izpraznite baterije popolnoma

Ljudje radi uporabljamo telefon, vse dokler se njegova baterija povsem ne izprazni. To ni dobro, saj takšno ravnanje pripomore k uničevanju baterije.

Priklopite telefon na polnilnik še pravi čas.
Priklopite telefon na polnilnik še pravi čas.

Poskusite ohraniti raven baterije med 25 % in 75 %

Raven vaše baterije naj vselej znaša od 25 % do 75 %. Tako boste lahko normalno uporabljali telefon, ob tem pa še poskrbeli za ‘zdravje’ baterije. Optimalna raven baterije je sicer med 65 % in 75 %, a je vzdrževanje takega stanja v sodobnem svetu bolj ali manj nemogoče.

Nikoli ne napolnite baterije do konca

Če je raven vaše baterije nižja od 25 %, je nikar ne napolnite do 100 %. Če to po naključju storimo, pazimo, da takoj, ko se baterija napolni, odklopimo polnilnik. Prav zato ni priporočljivo telefona polniti čez noč.

Ponoči praviloma ne polnimo baterije našega telefona.
Ponoči praviloma ne polnimo baterije našega telefona.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nokia 2.4 in Nokia 3.4: “budget” telefona, ki prijetno presenečata