fbpx

Tamagočiji si spet želijo biti naši najboljši prijatelji

Tako kot se jih iz otroštva spominjamo mi, se jih bodo zdaj lahko tudi naši otroci. Novi tamagočiji si še vedno želijo biti naš najboljši prijatelj, za katerega moramo poskrbeti po svojih najboljših močeh.

Osnovne Informacije
Znamka
Tamagotchi Friends
Model
Cena
28€
Trgovina

V poplavi mobilnih aplikacij, med katerimi najdemo tudi tamagočija in njemu podobne, se je na prodajne police ponekod po svetu vrnil osveženi in prenovljeni tamagoči, za katerega je treba skrbeti, kot se za virtualnega najboljšega prijatelja spodobi.

Novi tamagočiji, ki jih je istoimensko podjetje predstavilo na mednarodnem sejmu igrač v Ameriki, daje otrokom priložnost, da iz virtualnega malčka vzgojijo zdravo odraslo osebo. Sliši se kot priljubljena računalniška igrica The Sims. Tamagotchi Friends ni več hišni ljubljenček, temveč nekakšna virtualna osebica, ki želi, da ji ustrežemo v vsem. Jo nahranimo, okopamo, poskrbimo, da gre na stranišče in zvečer utrujena od napornega dne zaspi.

Podjetje je v 17 letih, odkar je na trg postavilo to, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja nadvse priljubljeno igračo, prodalo več kot 80 milijonov izdelkov. Bistvo tamagočija sta že od samega začetka negovanje in skrb za virtualnega ljubljenčka, toda »upravljanje« virtualnega človeka za podjetje, kot pravijo, pomeni napredek.

Na prvi pogled je napravica povsem taka kot modeli izpred desetih, dvajsetih let. Strojna oprema in retro grafična podoba ostajata podobni, dodali pa so še nekaj novih tehnikalij. Čeprav napravica (še) nima možnosti brezžične povezave Wi-Fi, posebni senzorji omogočajo, da se lahko z dotikom drugega tamagočija povežemo z novimi virtualnimi prijateljčki, si z njimi izmenjujemo virtualna darilca in sporočilca ter se celo igramo ali piknikujemo v virtualnem parku. Če se bomo svojemu virtualnemu prijateljčku dovolj posvetili in z njim igrali tudi igrice, bomo zaslužili nekaj virtualnih cekinčkov, s katerimi se lahko skupaj podamo po nakupih v virtualno trgovino. Le paziti moramo, da ne bomo preveč zapravljivi in bomo vzgojili pravega razvajenca.

Tamagoči pa ni ne prva ne zadnja igrača, ki so jo predstavili na omenjenem sejmu igrač. Med njimi lahko najdemo nadvse bizarne in resnično nenavadne, ki si jih lahko ogledate v spodnjem videu, pred nedavnim pa smo vam predstavili tudi očarljive čudaške živalice.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!