Te dve veliki napaki, ti preprečujeta pravo srečo v partnerstvu!

Stvari, ki se jih ne zavedaš!

Čisto vsaka oseba, ki želi biti ljubljena in ljubi, je naredila ti dve napaki v partnerstvu. Zaradi njih ni bila srečna! A nič ni nepopravljivo na tem svetu, zato naredi spremembo, ker vse, kar šteje, je tvoja sreča.

Tudi najmočnejše osebe, ki spoštujejo sebe in svoja načela, delajo napake v ljubezni. Ker vsi tisti, ki so ljubili in bili ljubljeni, vedo, da je ljubezen včasih lahko slepa – ljudje so pripravljeni trpeti, ker se čustvom ne da ukazovati.

Če se nahajaš v takšni situaciji, se vprašaj, ali je vredno kršiti svoja načela, če več kot očitno kaže, da se ne bo obrestovalo … in si nesrečna.

2 največji napaki v ljubezni:

1. Toleriraš partnerjeve napake, ki te onesrečujejo.

Ljudi se ne da spremeniti – lahko delajo kompromise in se prilagajajo, vendar bodo težko spremenili svojo osebnost in način, na katerega živijo. In to je povsem normalno. Na nekatere stvari se boš morala navaditi (tudi on se bo moral navadi nate), vendar so tudi stvari, ki jih enostavno ne moreš in ne bi smela oprostiti.

Toleriraš partnerjeve napake, ki te onesrečujejo.
Toleriraš partnerjeve napake, ki te onesrečujejo.

Obstajajo pari, ki vsako večjo napako tolerirajo le zato, ker se bojijo, da bodo ostali sami, a v notranjosti trpijo. Če ni iskrenega obžalovanja s strani partnerja in volje, da bo določene navade izboljšal, nima smisla, da mu zaupaš in toleriraš njegova dejanja.

Če mu jasno poveš, da te je globoko prizadel, a on še naprej počne iste stvari, ne boš srečna. Psihologi pravijo, da tovrstno ignoriranje težav dolgoročno prinaša nezadovoljstvo v zvezi in zakonu, zato se je včasih bolje prepirati, kot da trpiš in si tiho o stvareh, ki te pestijo.

Če težave nikakor ne moreta rešiti, je bolje, da prekineš razmerje, kot da si nesrečna in škoduješ svojemu psihofizičnem zdravju.

Zanemarjaš svoje potrebe na račun partnerjevih.
Zanemarjaš svoje potrebe na račun partnerjevih.

2. Zanemarjaš svoje potrebe na račun partnerjevih.

Če želiš vzpostaviti zdrav odnos (ne zgolj v ljubezenski, temveč tudi prijateljski), moraš sebe postaviti na prvo mesto. Ženske ponavadi imajo potrebo po tem, da maksimalno ugajajo svojemu partneju na vseh področjih življenja in hkrati zanemarijo lastne potrebe.

Vedno se prilagajaš njegovem razporedu, kuhaš zgolj tisto, kar si on želi, v najintimnejših trenutkih ti je pomembno, da je on zadovoljen .. in ti po lastni volji igraš vzporedno vlogo. Vse to so situacije, v katerih ne misliš nase, a bi morala.

Zapomni si, da sta temelj vsakega razmerja kompromis in enakost, in ti si enako pomembna kot tvoj partner.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ni nam vedno namenjeno, da se ustalimo z “ljubeznijo svojega življenja” … in tudi to je okej!