Teh 4 sporočil bo moški vedno vesel (in kaj mu raje ne pošiljaj)

Zadnjič posodobljeno: :

Z razvojem aplikacij kot so Whatsapp, Messenger, Viber in tako dalje, sporočila postajajo poglaviten del komunikacije, pri čemer pa lahko velikokrat pride do napačne interpretacije poslanega sporočila.

Z nekaterimi sporočili pri komunikaciji s partnerjem ne moreš zgrešiti. Če jih zapišeš pravilno in dobro uporabiš svoje veščine komunikacije, lahko dosežeš marsikaj, vse od tega, da malce začiniš vajin odnos, do tega, da partnerju pokažeš, da ga ceniš in spoštuješ. S sporočili lahko moškega čustveno odpreš in vaju povežeš.

4 vrste sporočil, ki jih moški želi prejeti od tebe:

1. Nameni mu kompliment

Moški drug drugemu komplimentov na namenjajo prav pogosto. Prav tako jih ne prejmejo veliko od žensk – najbrž dobijo zgolj en kup pritožb. Komplimenti so super, ker mu pomagajo sprostiti se. Ob njih se začuti, da mu je s tabo dobro. Od veselja, ker si mu namenila kompliment, se v njem lahko celo prebudijo endorfini. To, da se dobro počuti, ga bo spominjalo na vajino povezanost.

Napiši mu na primer »V tem si tako dober« ali »Še vedno razmišljam o večerji, ki si jo pripravil včeraj. Res si izvrsten kuhar«. V čemerkoli že je dober, za to ga pohvali. Tvoj kompliment si bo zapomnil in ga cenil.

2. Nagovori njegovo moškost

Tvoj dragi bo cenil kakršnakoli sporočila, ki nagovarjajo njegovo duhovitost, moškost, inteligenco in dosežke. Če mu boš napisala »V tvojem objemu se vedno počutim tako varno«, boš pohvalila njegovo moško plat in zaščitniški nagon.

Nagovori njegovo moškosti.
Nagovori njegovo moškosti.

Ob branju takšnih sporočil bo ponosen nase, najbolje ob vsem tem pa je, da se bo ob takšnih občutkih spomnil nate. Če imaš fanta z velikim smislom za humor, mu pošlji sporočilo, ki ga bo spomnilo na nekaj, s čimer te je spravil v smeh. Ob tem bo čutil ponos. Seveda je treba vselej paziti, da zveniš pristno, sicer morda ne boš dosegla svojega namena.

3. Ustvari seksualno napetost

Kadar pričakujemo kaj pomembnega, sploh če je povezano s spolnostjo, se v nas vselej prebudijo močna čustva. Če bi ga torej rada zapeljala, mu pošlji sporočilo, s katerim ga boš spomnila na trenutke vajine spolne intimnosti.

Poskusi mu naslikati prizor, zaradi katerega bo ves nestrpen pričakoval vajino naslednje srečanje. Opisi naj bodo res slikoviti, da jih bo bral, kot bi gledal film. Opiši mu tudi, kako se počutiš (fizično), na primer: »Ko sem pomislila nate, sem nenadoma začutila ščemenje in srce mi je začelo hitreje biti.« Ob tem se bo nasmehnil in se spomnil, zakaj vama je tako lepo, ko sta skupaj.

4. Pokaži, da ceniš njegov trud

Tvoj dragi je imel popoln načrt za vajin zmenek, in ko ugotovi, da so v restavraciji pomešali rezervacije, se mu načrti podrejo. Večer poskuša rešiti z drugimi zabavnimi rečmi in imata se res odlično. Na koncu te odpelje domov, in še naslednji dan se počutiš kot v oblakih.

Če mu dan po zmenku pošlješ sporočilo in se mu zahvališ za ves trud, ki ga je vložil, da bi se imela čim lepše, bo cenil tvojo prijaznost in kmalu spet organiziral kak večerni zmenek. Vedel bo, kaj te osreči, in si bo prizadeval, da te bo tako še večkrat razveselil.

Napiši recimo: »Včeraj sem se s tabo imela res dobro.«

Če boš še natančneje navedla, kaj vse ti je bilo pri zmenku še posebno všeč, bo še zadovoljnejši. Najbolje pri vsem tem je, da bo tako vedel, da ga ne boš po nepotrebnem kaznovala, če bo šlo v prihodnosti kdaj kaj narobe. Za vsak primer pa le še opozorilo, da moški ne marajo sporočil, ob katerih bi čutili, da pritiskaš nanje. Če še nista resen par, mu ne pošiljaj sporočil, ki se berejo, kot da bi bila v pravi zvezi.

In še 3 vrste sporočil, ki jih naravnost sovraži:

1. Negativna sporočila

Bodi pozitivna. Nikoli mu ne pošiljaj sporočil v zvezi z nečim, glede česar se ne strinjata. Ne sproščaj svojih negativnih čustev in ne piši, kako si razočarana ipd. Če si zaradi nečesa jezna, mu raje povej osebno ali ko se pogovarjata po telefonu. Če o tem pišeš, si lahko on zadevo interpretira še slabše, kot je v resnici, to pa lahko celo ogrozi vajino zvezo.

Tvoja komunikacija naj bo vedno pozitivna.
Tvoja komunikacija naj bo vedno pozitivna.

2. Sporočila, ki povzročajo stres ali prepir

Sporočila tipa »Bi nocoj spoznal moje starše?« so polna zank. Če reče »ne«, boš jezna in najbrž se bosta sprla. Spoznavanje staršev je v številnih kulturah velika stvar. Namesto da ga s takim sporočilom prestrašiš, mu lahko napišeš: »Moji starši pridejo danes v mesto in gremo na kosilo ali večerjo. Bi se nam rad pridružil?« S tem boš poskrbela, da ne bo čutil, kot da pritiskaš nanj. Morda je vajina zveza še premlada, da bi res moral spoznati tvoje starše, če pa sta dolgo že kar precej časa, pa še vedno omahuje pri tem koraku, morda ni nekdo, ki bi ga bilo vredno obdržati.

3. »Kje si bil?«

To se sliši kot oštevanje. Nihče, sploh pa ne moški, ne mara prejeti pasivno-agresivnega sporočila. Nihče ne mara kritike, in ko to rečeš, sliši, kot da te je premalokrat poklical ali ti pisal. Poleg tega to pomeni, da si čakala, da te pokliče ali ti piše. Samozavestna ženska ne bi samo sedela in čakala njegovega klica/sporočila, temveč bi šla ven in živela svoje življenje. Če se moški rad poigrava in kar izgine, mu lahko, ko se vrne, vselej rečeš, da si zaposlena. Lahko mu poveš, da pač ne more kar izginiti in nato pričakovati, da ga boš ob vrnitvi pričakala z odprtimi rokami in brez vprašanja, kje je bil.

Tako, zdaj veš, kaj je pametno in kaj ne zapisati v sporočilu, in upamo, da bo zdaj vajina komunikacija le še boljša in da bo vajina ljubezen rasla, tako kot si želita.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nič ni narobe, če si se navezal na osebo! Narobe je to, da so odnosi polni pretvarjanj!