fbpx

Teh 7 stvari drugim ljudem nikoli ne smete dovoliti: peto zatrite v kali!

To je vaše življenje.

Kadarkoli imate opravka z napornimi ali sovražnimi ljudmi, je pomembno, da zavzamete stališče. Morda ne boste mogli nadzorovati vsega, kar vam drugi počnejo, lahko pa se odločite, da ne boste stali v kotu s sklonjeno glavo.

Odločite se, da njihova dejanja ne bodo vplivala na vaše srce in misli. Odločite se, kdo bo tudi jutri v vašem življenju in koga boste danes pustili za seboj. Spoštujete se in nikoli ne dovolite drugim, da vam naredijo spodaj navedene stvari, ker si tega niste zaslužili.

Česa ne smete dovoliti, da vam počnejo drugi ljudje?

Ne dovolite, da vas vključujejo v nepotrebne prepire

Ne izgubljajte časa za ljudi, ki ste jim neštetokrat skušali pojasniti določene stvari, a za vas nimajo razumevanja. Svoje inteligentnosti in lastne vrednote ne definirajte po številu prepirov, v katerih ste zmagali, temveč kolikokrat ste rekli, da noben prepir ni vreden vašega časa.

Ne dovolite, da vas drugi okužijo s svojo negativnostjo

Pozitivnost je izbira. Izbirajte pametno. Bodite dovolj modri, da se oddaljite od negativnosti, ki vas obkroža, ker ni vredno vašega časa in živcev.

Ne dovolite, da vas ustrahujejo

Nasilno obnašanje je napačen način vedenja,  saj svoboda, ki bi drugi osebi dopuščala, da napada vašo osebnost, ne obstaja! Nihče nima moči, da vas naredi majhne, če jim vi tega ne dovolite.

Ne dovolite, da so prijatelji z vami neiskreni

Če niso iskreni, potem niso pravi prijatelji. Krvnih sorodnikov ne morete izbirati, a prijatelje lahko. Bodite prijatelji s tistimi, ki si to zaslužijo in jih obdržite ob sebi.

Ne dovolite enim in istim ljudem, da vam lažejo

Če ugotovite, da vam oseba laže, ji to tudi povejte. Nekatere osebe bodo nenehno lagale, da bi uresničile svoje osebne interese. Oseba, ki laže, ni dobra oseba. Čimprej se od nje oddaljite.

Ne dovolite, da vas izkoriščajo

Ljudje ponavadi ne opazijo stvari, ki jih počnete zanje, vse dokler jih ne prenehate početi. In to ni v redu. Zaslužite si več. Zaslužite si ljudi, s katerimi se lahko smejete, vas ne jemljejo za samoumevne in vas ne bodo nikoli pustili na cedilu.

Ne dovolite drugim, da vas prepričajo, da je sprememba slaba stvar

Tisto, česar ne morete spremeniti, spremeni vas. Spremembe se zgodijo z razlogom. Spopadite se z njimi, sprejmite jih. Ne bo vedno lahko, a na koncu se bo obrestovalo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.