Televizor Philips 4K OLED TV: edini OLED 4K-UHD TV z Ambilightom na svetu

Televizor Philips 4K OLED TV

Philips je na berlinskem sejmu zabavne elektronike in bele tehnike IFA 2016 predstavil edinstveni televizor OLED 4K-UHD s tehnologijo Ambilight. Kombinacija Philipsovih tehnologij za kakovost slike, Ambilight in OLED, skupaj z izjemnim zvočnim sistemom in vrhunskim evropskim oblikovanjem, postavlja nov standard na trgu televizorjev.

Philips je na sejmu IFA 2016 v Berlinu predstavili edinstveni televizor OLED 4K-UHD s tehnologijo Ambilight. Gre za prvi in edini OLED 4K-UHD TV z Ambilightom na svetu, ki postavlja nove standarde na trgu televizorjev. Letvico dviguje kombinacija Philipsovih tehnologij za kakovost slike, Ambilight in OLED, skupaj z izjemnim 30 W zvočnim sistemom 6.1 in vrhunskim evropskim oblikovanjem.

Televizor Philips 4K OLED TV postavlja nove standarde v svetu televizorjev.
Televizor Philips 4K OLED TV postavlja nove standarde v svetu televizorjev.

Tehnologija OLED je popolni partner Philipsovi sofisticirani in impresivni tehnologiji Perfect Pixel HD, ki zagotavlja izjemen kontrast, popolne odtenke črne, živost barv in reprodukcijo gibanja. Kar je bolje kot pri najboljših serijah LED/LCD. S televizorjem OLED namreč izgine problem stalne osvetlitve iz ozadja, saj imajo posamične sijoče točke edinstveno sposobnost, da se popolnoma izključijo. Rezultat je črna, globoka kot Marianski jarek, zahvaljujoč ogromnemu kontrastnemu razmerju pa hkrati še najbolj nežni odtenki postanejo izraziti in vidni. Ustvarjanje čistih črnih odtenkov seriji OLED omogoča tudi natančnejša in živahnejša paleta barv, ki jo prinaša barvni nabor serije 901 F.


S tehnologijo OLED v primerjavi z običajnimi LED-zasloni, ki imajo stransko osvetlitev (edge LED), uživamo v občutni izboljšavi vidnega kota. Tako doživimo neverjetno konsistentno svetlost, barvo in kontrast, ne glede na položaj gledalca. Tudi prikaz gibanja je neverjeten. Vrhunski televizorji OLED so več kot 100-krat hitrejši od tradicionalnih LED-televizorjev in z izredno hitrim odzivanjem zagotavljajo navdihujočo ostro sliko, ne glede na to, ali gledamo akcijske filme ali športni prenos.

Philips 4K OLED TV ima posluh za detajle.
Philips 4K OLED TV ima posluh za detajle.

Kombinacija tehnologije OLED s Philipsovo tehnologijo Perfect Pixel Ultra HD prinaša še nevideno raven v kakovosti slike, z doseganjem neverjetnega indeksa slikovne zmogljivosti 3800 PPI. Tehnologija Perfect Pixel Ultra HD ima neverjetno moč procesiranja kar štirih milijard slikovnih točk, zaradi česar sistem nenehno nadzoruje in prilagaja vsako slikovno točko posebej glede na ostrino in svetlost ter ustvarja tanjše linije in globlje podrobnosti. Tehnologija procesiranja vključuje tudi funkcijo Ultra Resolution, ki izboljša in pretvori sliko iz kateregakoli vira v ostrejšo, bolj izpopolnjeno sliko z ločljivostjo Ultra-HD.


Zahvaljujoč povezavi sistema Perfect Contrast s tehnologijo Local Contrast, je nadgrajen tudi kontrast slike, ki se odlično dopolnjuje s Philipsovo tehnologijo Micro Dimming Perfect, skupaj pa zagotavljajo najbolj optimiziran kontrast slike. Reprodukcija barv je prav tako izjemna, kar zagotavlja kombinacija širokega nabora barv zaslona OLED in Philipsovega sistema Perfect Color s 17-bitnim procesiranjem barv. Rezultat je natančen prikaz več kot 2.250 bilijonov živahnih barv, vključno z neverjetno realističnimi kožnimi odtenki in bolj jasnimi ter čistejšimi belimi odtenki.

Ostrina slike med prikazom hitrega gibanja prav tako postavlja nove standarde, zahvaljujoč izjemni odzivnosti tehnologije OLED in neverjetnemu procesiranju z zmogljivostjo štirih milijard svetlobnih pik. Philipsova tehnologija Perfect Natural Motion, ki natančno vstavlja dodatne slikovne okvirje, pa tudi najhitrejše slike Ultra HD prikaže kot tekoče gibanje, ki hkrati ohranjajo izjemno ostrino.
Izjemno tanek okvir televizorja OLED omogoča zlitje slike TV-zaslona in tristranskega Ambilighta. Ustvarja občutek, ki še dodatno dopolnjuje doživljanje živahnih barv ter ustvari poglobljeno izkušnjo gledanja, ki je bila prej LED-televizorjem nedostopna.

Philips 4K OLED TV bo v Sloveniji naprodaj predvidoma novembra 2016.
Philips 4K OLED TV bo v Sloveniji naprodaj predvidoma novembra 2016.

Pri Philipsu niso pozabili niti na zvok. Izjemna lastnost serije televizorjev 901 F je tako tudi že omenjeni 30 W zvočni sistem 6.1. Vključuje šest sprednjih zvočnikov, nameščenih v ločenem, vgrajenem aluminijastem zvočnem sistemu, ki prinašajo izjemne podrobnosti in jasnost srednje visokim in visokim tonom, medtem ko zadnji zvočnik Tripple Ring zagotavlja najglobljo in najostrejšo zmogljivost basa.

PREBERITE ŠE: Televizorji Philips AmbiLux – eksplozija barv sredi dnevne sobe

Tanko kromirano upognjeno stojalo televizorju omogoča, da stoji na podlagi in ustvarja videz lebdenja. Serijo televizorjev 901 F poganja operacijski sistem Android TV, ki v trgovini Google Play omogoča dostop do podpore, vsebin in številnih aplikacij, prirejenih za televizorje, obenem pa dopolnjuje že obstoječo ponudbo Philips Smart TV. Preprosto upravljanje in hitro navigacijo omogočata močni 4-jedrni procesor in napreden daljinski upravljalnik s tipkovnico QWERTY, na dotik obutljivo upravljalno ploščico in tehnologijo prepoznavanja glasu. Philipsov televizor OLED 4K serije 901 F v velikosti 55-palcev (139 cm) bo v Sloveniji na voljo novembra 2016, zanj pa bo povsej verjetnosti treba ošteti 2999 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
philips.co.uk

Več o Philipsovih televizorjih:
philips.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše aplikacije za hujšanje 2020: priporočajo jih nutricisti in osebni trenerji