fbpx

Tesla CyberTruck 2024: neprebojen in hitrejši kot Porsche 911

Prihodnost je tu, in ima obliko Cybertrucka

Tesla CyberTruck 2024
Foto: Tesla

Zgodovinski dan za avtomobilski svet – Tesla Cybertruck 2024 je končno prispel! Predstavljajte si, da se pripeljete v prihodnost, in to na kolesih vozila, ki presega meje mogočega. Medtem ko je bil svet v pričakovanju, je Elon Musk obljubil in dostavil: neprebojni, večnamenski poltovornjak, ki združuje moč, trajnost in futurističen dizajn.

Ob koncu dolgega pričakovanja je Tesla na svojem dogodku v Gigafactory v Austinu, Teksas, predstavila svoj najnovejši dosežek – Tesla Cybertruck 2024. Prvi kupci so že prevzeli ključe svojih futurističnih vozil, ki izžarevajo moč in robustnost. Ter nekaj zelo nezemljskega. Odsevajo prihodnost.

Tesla CyberTruck 2024
Foto: Tesla

Tesla Cybertruck ni samo vozilo, je simbol inženirske inovativnosti. S svojo neprebojno zunanjostjo in neizmerno vlečno močjo 11.000 lbs (približno 4.989 kg) se postavlja na vrh tovornih vozil. S sposobnostjo dosega do 547 km (približno 340 milj) na eno polnjenje in pospeškom od 0 do 100 kmh (približno 0 do 60 mp/h) v neverjetnih 2.6 sekundah, Cybertruck prekaša celo večino športnih avtomobilov. Na sami predstavivi je za “šalo” in demostracijo v pospeševanju prehitel čisto novega Porsche 911 – 2023, pri tem pa je na prekolici vlekel Porsche 911. Ob predstavitvi je Musk razkril, da Cybertruck tehta 3,084 kg (približno 6,800 funtov) – teža, ki priča o njegovi robustni zgradbi. S 845 konjskimi močmi, četrt milje prevozi (približno 400 m) prevozi v manj kot 11 sekundah. Njegov manj divji brat, dvo-motorni Cybertruck z 600 konjskimi močmi, do 60 mph pospeši v 4.1 sekunde. In čeprav za eno-motorni Cybertruck še nimamo natančnih podatkov o moči, Tesla navaja, da doseže 60 mph v 6.5 sekundah.

Ko je govora o dosegu, so številke malce drugačne od tistih iz 2019. Najdaljši doseg trenutno nudi dvo-motorni model, z ocenjenim dosegom 340 milj (približno 547 km). Zanimivo, Cyberbeast, kljub znatnemu povečanju moči, ni daleč za njim z dosegom 320 milj (približno 515 km). Eno-motorni model ponuja ocenjeni doseg 250 milj (približno 402 km).

Sedaj, ko so začeli z dobavami, imamo tudi informacije o cenah. Osnovni model z enim motorjem, Cybertruck, bo stal $60,990, a bo na voljo šele leta 2025 – kar pomeni, da je še dovolj časa za spremembe. Dvo-motorni model z AWD (pogonom na vsa kolesa) stane precej več, začenši pri $79,990. In kot lahko pričakujete, je vrhunski model Cyberbeast najdražji, z MSRP (priporočeno maloprodajno ceno) $99,990. Glede na njegove lastnosti se to vse skupaj ne zdi veliko.

Tesla CyberTruck 2024
Foto: Tesla

Njegova zunanja oblika je brez barve, izdelana iz ultra-trdega nerjavečega jekla, ki preprečuje vdrtine, poškodbe in korozijo. Poleg tega je opremljen z okni iz oklepno odpornega stekla, ki kljubujejo vplivom pri hitrosti do 70 mph (približno 113 km/h) ali toči velikosti 4. S svojo zmogljivostjo vleke in nosilnosti 1.134 kg (približno2.500 pounds) se Cybertruck lahko kosa z najtežjimi izzivi in je tudi tu boljši od večine konkurence.

Toda Cybertruck ni samo zgodba o številkah in moči. V notranjosti vozila se potniki lahko potopijo v udobje in tehnologijo. Velik 18.5-palčni glavni zaslon in 9.4-palčni zaslon za zadnje potnike skupaj z naprednim uporabniškim vmesnikom zagotavljajo nepozabno izkušnjo. Vozilo je opremljeno s 15 zvočniki, vključno z dvema namenskima subwooferjema, ki zagotavljajo studijsko kakovost zvoka.

Za ljubitelje avanture in raziskovanja, Tesla Cybertruck nudi obilico prostora za shranjevanje in nosilnost. Z njim lahko raziskujete oddaljene kraje z dosegom do 547 km na eno polnjenje, pri čemer lahko s super polnjenjem povrnete do 200 km dosega v samo 15 minutah.

Tesla CyberTruck 2024
Foto: Tesla
Foto: Tesla

Tesla Cybertruck 2024 ni le avtomobil, je potovanje v prihodnost, manifestacija Muskove vizije prihodnosti. Z vrhunsko tehnologijo, neprebojno zaščito in neverjetno zmogljivostjo, Cybertruck postavlja nove standarde v svetu avtomobilizma. Cena in razpoložljive konfiguracije še niso povsem razkrite, vendar je že jasno, da bo Tesla Cybertruck krojil prihodnost avtomobilizma. Kot je povedal Musk, “Vstopamo v divjino”, in Cybertruck je naš vodič v to prihodnost. Cybertruck ni samo vozilo, je vznemirljivo popotovanje v neznano.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.