fbpx

Tesla Model 2 & dan investitorjev – kaj bo 1. marca 2023 razkril Elon Musk?

Foto: Kdesign

Tesla naj bi na svojem dogodku ob dnevu vlagateljev 1. marca 2023 izdala veliko napoved - morda Tesla Model 2, internet pa brenči od špekulacij o tem, kaj bi to lahko bilo. Glede na nit na Twitterju, ki jo je objavil Teslascope, bo podjetje morda razkrilo preoblikovan model 3 in model Y z novo notranjostjo, zunanjostjo in funkcijami, kot je tripasovni GPS, ki Tesli omogoča, da odstrani več senzorjev. Hkrati so vse bolj glasne govorice, da bo na dogodku predstavljen Tesla model 2, avtomobil za 25.000 dolarjev.

Elon Musk se pripravlja na razkritje Teslinega tretjega glavnega načrta, ki bo vključeval vpogled v novo platformo za cenejša vozila podjetja in njegov ambiciozen cilj, da postane daleč največji. Ta težko pričakovan dogodek se bo zgodil 1. marca v Teslini Gigatovarni v Austinu v Teksasu, Musk pa je obljubil, da bo to “sporočilo dobrega upanja in pozitivnosti za prihodnost.”

Čeprav je Muskov optimizem morda nalezljiv, je v resnici taka, da se Tesla sooča s številnimi izzivi, vključno z naraščajočo konkurenco, zamudami pri izdelkih, odpoklici in obtožbami o razpadu sindikatov. Poleg tega je Muskov prevzem Twitterja sprožil vprašanja o njegovi presoji, njegove kontroverzne izjave na družbenih omrežjih pa so vrgle senco na dogodek podjetja.

Kljub tem izzivom bo Musk verjetno stopil na oder, da bi bo navdušil z novo Teslino linijo izdelkov in ponastavil pripoved o prevladi podjetja v prostoru električnih vozil. Vrhunec dogodka bo tretja ponovitev Teslinega glavnega načrta, za katerega je Musk dejal, da bo orisal “pot do popolnoma trajnostne energetske prihodnosti za Zemljo” in vključeval razdelke SpaceX in The Boring Company.

Pričakujte objave o prizadevanjih podjetja za zamenjavo fosilnih goriv z obnovljivimi, vključno z napredkom na področju sončne energije in dolgo pričakovanim robotaxijem. Musk je obljubil, da bo Tesla sčasoma imela 25.000 dolarjev vreden električni avtomobil, čeprav analitiki dvomijo o tej številki zaradi pogojev dobavne verige ter podražitev v zadnjem obdobju nekaterih surovin.

Cybertruck in Roadster sta prav tako potencialna kandidata za razkritje med dnevom vlagateljev, vendar zaradi dolgih zamud in povezave s preteklimi napakami Musk morda okleva, ali bi ju predstavil.

Konec koncev, preden bo Musk lahko prodal še en glavni načrt za Teslino prihodnost, bo moral zavladati svojim impulzom po nezaslišanih trditvah in se osredotočiti na izvajanje ambicioznih načrtov podjetja.

https://twitter.com/Tesla/status/162443995322352025

Kaj pa tesla Tesla Model 2?!

Govorice tudi nakazujejo, da se Tesla morda pripravlja na lansiranje 25.000 $ vredne kompaktne kombilimuzine, ki bi naredila električna vozila dostopnejša širšemu občinstvu. Obstajajo tudi špekulacije o Cybertrucku in projektu Highland, pa tudi o možnosti potovanja s samovozečim vozilom od zahodne obale do vzhodne obale brez človeškega posredovanja.

Čeprav je pomembno, da vse te informacije jemljete z rezervo, ima Teslascope rezultate natančnega napovedovanja Teslinih potez, zato obstaja razlog za navdušenje nad tem, kar prihaja. Ne glede na to, ali gre za nov model avtomobila ali velik tehnološki preboj, je jasno, da Elon Musk in njegova ekipa načrtujeta nekaj velikega.

Kot vedno bomo pozorno spremljali razvoj v svetu Tesle in vam posredovali najnovejše novice takoj, ko bodo objavljene. Medtem lahko svoje napovedi pustite v spodnjih komentarjih – komaj čakamo, da vidimo, kaj prinaša prihodnost temu inovativnemu proizvajalcu avtomobilov.

Foto: Kdesign

Tesla Model 2

Prihajajočega malega ljudskega vozila Tesla, ki ga bodo po vsej verjetnosti izdelovali na Kitajskem in ga večina imenuje model 2, CEO Elon Musk uradno ni potrdil. Poleg tega še ni jasno, ali bo vozilo kombilimuzina ali kaj drugega, kot naprimer dvignjeno vozilo, ki je prikazano v nedavni upodobitvi KDesigna – oblikovalca Kleber Silva. Vseeno pa so glasne govorice, da naj bi bila Tesla Model 2 po vsej verjetnosti predstavljena šele leta 2024.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.