Tesla Model M

Model M – Teslin motocikel, kot si ga je zamislil Jans Shlapins.

Kaj če bi Tesla Motors izdeloval motocikle? Kakšni bi bili? Svet so namreč preplavile fotografije koncepta, ki se zdi izjemno resničen!

To vprašanje ni dalo spati oblikovalcu Jansu Shlapinsu, ki je izdelal konceptni motocikel Model M, s katerim si je kar sam odgovoril na zgornje vprašanje. Tesla Motors sicer že od leta 2003 izdeluje visokotehnološka električna vozila, ki premikajo meje. Njihov roadster iz leta 2003 je bil prvi serijski avtomobil z litij-ionsko baterijo. Prodali so 2250 primerkov v 31 državah in si do takrat dodobra utrli pot v avtomobilistični svet. Kaj pa, če bi se Tesla Motors poizkusili z motociklom? Bi bil videti tako?

Vprašanje, na katerega lahko zares odgovori le podjetje Elona Tuska, a ker londonski oblikovalec Jans Shlapins ni več mogel čakati na odgovor, je kar sam izdelal konceptni motocikel Model M, narejen po Teslinih merilih.

PREBERITE ŠE: ZecOO – odštekan električni ”low rider” motocikel

Model M - Teslin motocikel, kot si ga je zamislil Jans Shlapins
Model M – Teslin motocikel, kot si ga je zamislil Jans Shlapins

Opremil ga je z električnim motorjem z 201 konjsko močjo in značilno Teslino litij-ionsko baterijo, vse skupaj pa zavil v aluminijasto ohišje, ki mu družbo delajo dodatki iz ogljikov vlaken. Prostor, kjer je pri motociklih običajno rezervoar za gorivo, je rezerviral za shranjevanje elektronskih pripomočkov in čelade. Bo ličen koncept Shlapinsa Elona Muska prepričal, da svojo proizvodnjo razširi tudi na področje električnim motociklov? Verjetno nihče ne bi imel prav nič proti. No, le naftna industrija.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
jans-shlapins.blogspot.com.au

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Alia Evtol: kaj če letalniki ne bi potrebovali steze, letališča, goriva?