Tinge: plastične modularne mizice, ki si jih sestavite po želji

Radi imamo reciklirano. Že zaradi dobrega občutka, ker pripomoremo k čistejšemu okolju. Konec koncev pa so takšne reči tudi super videti, še posebej pohištvo. Kaj pa plastika, nam je všeč? Če je odgovor nekaterih ne, se utegne to zdaj spremeniti. Nizozemska oblikovalka Ulrike Jurklies je namreč našla način, kako lahko iz reciklirane plastike sestavimo čajno mizico.

Tinge, kot je kolekcijo poimenovala, so pravzaprav plastični sestavni deli, ki jih brez uporabe orodja sestavimo v čajno mizico. Plastični deli so ostanki od procesa barvanja plastike. Vsak kos Jurkilesova nato oblikuje v sestavni del z zarezo, v katero gre naslednji del in tako naprej, dokler mizica ne stoji. Je pa sestavljanje lahko precej zabavno, saj ni samo ene različice, ampak več njih, tako da lahko pustite domišljiji prosto pot.

PREBERITE ŠE: PISALNA MIZA ‘POGRNI SE’ – TRI OBLIKE, NA STOTINE KOMBINACIJ

Prvi primerki mizic so samo v modrih oz. brezbarvnih odtenkih, a sčasoma bodo na voljo barve od A do Ž. Več bomo vedeli in videli  na Nizozemskem tednu oblikovanja, ki bo potekal letošnjega oktobra v Eindhovnu.

Galerija slik: Tinge

Dodatne Informacije

Več informacij:
momantai-design.nl

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Lumipod: zastekljene kabine, postavljene v samo srce narave